شماری از خبرنگاران در ارزگان، از رفتار غیرحرفه‌ای مسئولان رسانه‌ها و وضعیت بد اقتصادی شان شکایت دارند.

حکمت‌الله پاسون، خبرنگار در یک رسانه خصوصی در ارزگان، می‌گوید که مسئولان رسانه‌ها بدون دلیل، خبرنگاران را از کار اخراج می‌کنند که این سبب دل‌سردی خبرنگاران از ادامه‌ی فعالیت‌های خبرنگاری می‌شود. او، می‌افزاید: «برخی رسانه‌ها، شرایط سختی را در قراردادها برای کارمندان تعیین می‌کنند که با اصول روزنامه‌نگاری هم‌خوانی ندارد و گاهی خبرنگاران، بدون دلیل از سوی مسئولان اخراج می‌شوند. کارمند کار خود را انجام می دهد؛ اما اگر چاپلوسی مسئولان را نکنند، از کار برکنار می‌شوند.»

شماری دیگر، از خبرنگاران در ارزگان که مشکلات مشابهی دارند، می‌گویند؛ معاشی که از رسانه‌ی شان دریافت می‌کنند، برای تأمین نیازهای روزمره‌ی شان بسنده نیست. به گفته‌ی آن‌ها، در کنار معاش کم، رفتار نادرست مسئولان رسانه‌ها، از مواردی است که روی کار و زندگی خبرنگاران اثر منفی گذاشته است.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی اکس دنبال کنید

بریالی افغانمل، خبرنگار در ارزگان، به سلام‌وطندار می‌گوید: «برخی از رسانه‌ها، به اندازه‌ای به کارمندان و خبرنگاران خود معاش کم می‌دهند که اگر کارگری کنند، درآمد بیش‌تری خواهند داشت. هر رسانه‌ای، باید معیار خاص خود را داشته باشد و در بدل مقدار کار، به کارمند معاش بدهد.» بریالی می‌افزاید که رفتارهای غیرحرفه‌ای مسئولان رسانه‌ها با خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای، می‌تواند آن‌ها را با مشکلات‌ روانی روبه‌رو کند.

هرچند برخی از مسئولان رسانه‌ای در ارزگان، موضوع بدرفتاری با خبرنگاران را رد نمی‌کنند، اما می‌گویند که مشکلات اقتصادی، سبب شده تا رسانه‌ها شمار کارمندان و امتیازهای آن‌ها را کاهش دهند.

سمیع‌الله رحمانی، مسئول رادیو و تلویزیون پیستون در ارزگان، می‌گوید: «شمار کارمندانی که قبلاً در رسانه‌ها کار می‌کردند، ۱۵ یا ۱۶ نفر بودند، اما حالا به سه نفر رسیده است؛ زیرا رسانه‌ها نمی‌توانند به کارمندان شان معاش بدهند.» او می‌افزاید که این احتمال وجود دارد که مسئولان برخی از رسانه‌ها با کارمندان شان برخورد نادرست داشته باشد؛ اما «ما با هم‌کاران مان قرارداد داریم و با آن‌ها خوب برخورد می‌کنیم. قبول داریم که مثل گذشته به آن‌ها معاش داده نمی‌توانیم، اما با آن هم چیزی که در توان داریم از آن‌ها دریغ نمی‌کنیم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

احمد لودین، رییس کمیته‌ی مصونیت خبرنگاران در زون جنوب، با تأیید رفتار نادرست مسئولان رسانه‌ها با کارکنان، می‌افزاید که اکنون این مشکل حل شده است.

او، می‌گوید: «مشکلات و بدرفتاری وجود داشت. شکایت‌ها از شماری از رسانه‌ها به ما رسیده است؛ اما با وساطت ما، این مشکلات تا حد زیادی حل شده است. برخی از آ‌ها در مقیاس وسیع مشکل دارند و یا از آدرس‌های شخصی با مشکل مواجه اند که ما نیز تلاش کرده ایم آن‌ها را برطرف کنیم.»

اکنون، به شمول رادیو-تلویزیون ملی، هفت رسانه در ارزگان فعالیت دارد و به دلیل وضعیت بد اقتصادی و پرداخت‌نشدن امتیاز کارمندان این رسانه‌ها، نزدیک به ۳۵ خبرنگار از جمله سه خبرنگار زن بی‌کار شده اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: