افغانستان به‌خاطر منابع خواستنی و جای‌گاه غیرصنعتی‌اش، می‌تواند رهبری مبارزه علیه گرم‌شدن کرۀ زمین را به عهده گیرد که جهان آن را به عنوان سرمشق یاد کرده و حرمت و قدردانی سازمان هم‌کاری و توسعۀ اقتصادی بین‌المللی را کسب کند.

این سخنان سیت وارین رز، رئیس و بنیان‌گذار انستیتیوت انیریف Eneref، واقع در واشنگتن است که در عرصۀ توسعۀ پایدار کشورهای جهان از طریق پژوهش و دادخواهی فعالیت دارد.

گروهی از سیاست‌گران و فعالان جامعۀ مدنی افغانستان گردهم آمده‌اند و نخستین نشست مجمع بازآفرینی تصویر افغانستان را در تاریخ پانزدهم فبروری در واشنگتن برگزار کردند. این انجمن زیر مجموعۀ انستیتیوت انیریف فعالیت می‌کند.

این گروه کارزاری را زیر نام «مجمع بازآفرینی تصویر افغانستان Rebrand Afghanistan» به‌راه انداخته‌ است تا تصویر جدیدی از افغانستان را به جهان ارایه کند. در این کارزار، افغانستان می‌تواند منابع معدنی خود را بدون استفاده از منابع فسیلی استخراج کند و رهبری مبارزه با گرم‌شدن کرۀ زمین را به عهده گیرد.

آقای وارن رز در گفت‌وگوی ویژه با سلام‌وطندار می‌گوید، جهان به‌ویژه کشورهای ثروت‌مند چشم به راه کشوری‌اند که رهبری مبارزه با گرمایش کرۀ زمین را به عهده گیرد و افغانستان با توجه به موقعیت غیرصنعتی‌بودن خود، می‌تواند با رهبری مسألۀ گرمایش زمین، سرمشقی شود برای سایر کشورها.

سیت وارن رز می‌گوید: «افغانستان به‌خاطر منابع خواستنی و جای‌گاه غیرصنعتی‌اش، می‌تواند همان رهبری باشد که جهان به عنوان سرمشق به آن اشاره کند و احترام و قدردانی تمام سازمان هم‌کاری و توسعۀ اقتصادی بین‌المللی را کسب کند.»

آقای وارن رز می‌گوید، افغانستان دارای معادن زیادی است و شهروندان افغانستان برای ادامۀ زنده‌گی به استخراج معادن نیاز دارند، اما اگر افغانستان این منابع را با استفاده از فناوری‌های بسیار پیش‌رفته استخراج کند که به مردم و محیط‌زیست این کشور آسیبی نرساند و سبب گرمایش کرۀ زمین نشود، در واقع جان ۸ میلیارد تن را نجات می‌دهد.

به باور آقای رز، افغانستان نظر به موقعیتی که دارد می‌تواند از آفتاب، باد و آب روان انرژی تولید کند و این کار این کشور را از استفادۀ سوخت‌های فسیلی که سبب تخریب محیط‌زیست و گرمایش زمین می‌شود، بی‌نیاز می‌سازد.

او می‌افزاید: «موقعیت افغانستان و توانایی استفادۀ این کشور از فناوری‌های پیش‌رفته‌یی که می‌توانند از آفتاب، باد و آب روان انرژی تولید کند، بسیار برجسته است که این مملکت را از استفادۀ سوخت‌های فسیلی که سبب تخریب محیط‌زیست و گرمایش زمین می‌شود – بی‌نیاز می‌سازد. این کمکی است به کرۀ زمین!»

مجمع بازآفرینی تصویر افغانستان متشکل از افرادی‌ست که تلاش دارند تصویر متفاوتی از آیندۀ افغانستان به عنوان یک کشور پیشگام در عرصۀ رشد اقتصادی، هم‌زمان با انتشار متوازن کاربن ارایه کنند.

عبدالله خداداد، احمدضیا مسعود، فوزیه کوفی، محمدکاظم همایون، احمدناصر سرمست، میرویس بلخی و شماری از سیاست‌گران مطرح کشور از اعضای این مجمع‌اند.

عبدالله خداداد، رئیس مجمع بازآفرینی تصویر افغانستان در واشنگتن به سلام‌وطندار می‌گوید، اگر افغانستان به‌خاطر استخراج منابع خود به سوخت‌های فسیلی روی نیاورد، سبب جلوگیری از گرمایش کرۀ زمین شده و جلوگیری از گرمای روزافزون کرۀ زمین، در حقیقت عالم انسانی را از خطر گرمای بیش از حد و سیلاب‌های ویران‌گر نجات می‌دهد.

به گفتۀ آقای خداداد، مجمع بازآفرینی افغانستان تلاش می‌کند تصویر جدیدی از افغانستان را به جهانیان نشان دهد. او می‌گوید: «مطابق به طرحی که مجمع رهبران کارزار بازآفرینی تصویر افغانستان در انستیتیوت انریف دارد، افغانستان می‌تواند رهبری جهان را در مبارزه با گرمی کرۀ زمین به دست گیرد و از این طریق احترام فراوانی برای خود کسب کند.»

افغانستان دارای معادن فراوان است که جهان برای پیش‌رفت خود به آن نیاز دارد، اما مجمع بازآفرینی تصویر افغانستان می‌گوید، ساخت طرح استخراج معادن توسط انرژی‌های بادی، آفتابی و آبی سبب می‌شود هم افغانستان منابعش را استخراج کند و هم علیه گرم‌شدن کرۀ زمین واقع شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: