قلندر عباد، سرپرست وزارت صحت عامهی کشور، امروز در یک نشست خبری در این وزارت میگوید که در شماری از روستاهای کشور خدمات صحی به گونهی درست عرضه نمیشود.
سرپرست وزارت صحت عامه، با نگرانی از وضعیت عرضهی خدمات صحی میگوید که در ولایتهای زابل، پکتیا، پکتیکا، خوست، بادغیس و تخار عرضهی خدمات صحی کمتر است و در ولایت نورستان عرضهی خدمات صحی وجود ندارد.
آقای عباد تأکید میکند که برای بهبود خدمات صحی در روستاهای کشور، تلاش میکنند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در همین حال، باشندگان شماری از ولایتها نیز از دسترسینداشتن به خدمات صحی شکایت میکنند و میگویند که در مناطق شان به خدمات اولیهی صحی دسترسی ندارند.
صلاحالدین، باشندهی فاریاب، به سلاموطندار میگوید با وجودی که بیماریهای گوناگون در این ولایت گسترش مییابد؛ اما آنان به داروهای لازم دسترسی پیدا نمیتوانند. «وقتی بیماریهای گوناگون در اثر گرمی به میان میآید، ما به داروی لازم دسترسی نداریم.»
همزمان، محمدظریف، باشندهی سرپل، در گفتوگو با سلاموطندار میگوید که نبود کلینیک، دارو و پزشک، از مشکلات عمدهی ارائهی خدمات صحی در این ولایت است. «ما به پزشک، پزشک متخصص و دارو نیاز داریم و اکنون که جوانان ما از دانشکدهی طب فارغ شده اند، بیکار اند و دولت باید به آنها زمینهی کار را فراهم کند.»
نجیبالله که باشندهی غور است، در پیوند به عرضهی خدمات صحی میگوید که در مناطق دوردست خدمات صحی وجود ندارد و این بیشتر منجر به مرگومیر مادران شده است. او، از امارت اسلامی میخواهد که خدمات صحی در این ولایت را بهبود بخشد.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
نجیبالله میافزاید: «ما در مناطق دوردست ولایت غور زندگی میکنیم و خدمات اولیهی صحی به دسترس مردم قرار ندارد و این سبب میشود که مادران باردار تا رسیدن به پزشک جان خود را از دست بدهند.»
با این حال، فیاض صافی، کارشناس مسائل صحی، میگوید که در شماری از ولایتها به دلیل قطع کمکهای جهانی در بخش صحت، خدمات صحی در روستاها به گونهی درست عرضه نمیشود.
این در حالیست که پیش از این نمایندهی سازمان صحی جهان گفته بود که حدود ۱۰ میلیون شهروند افغانستان در مناطقی زندگی میکنند که به خدمات صحی دسترسی ندارند. این سازمان افزوده بود که پس از رویکارآمدن امارت اسلامی در افغانستان، نظام صحی این کشور فروپاشیده و نزدیک به صدها مرکز صحی نیز بسته شده است.