به‌دنبال سقوط پی‌هم ولسوالی‌ها، اعضای مجلس نماینده‌گان از افزایش درگیری و پیش‌روی طالبان در بخش‌هایی از کشور ابراز نگرانی می‌کنند. در نشست عمومی امروز مجلس نماینده‌گان، اعضای این مجلس مسئولان نهادهای امنیتی را به ناتوانی در مدیریت جنگ متهم می‌کنند و می‌گویند که بی‌کفایتی مسئولان امنیتی سبب سقوط ولسوالی‌ها شده است.

اعضای مجلس نماینده‌گان نیز می‌گویند، در حالی ‌که با گذشت هر روز وضعیت امنیتی بدتر می‌شود و حمله‌های طالبان شدت می‌یابد، مسئولان نهادهای امنیتی از عادی‌بودن وضعیت سخن می‌زنند.

شاه‌پور حسین‌زوی، عضو مجلس نماینده‌گان می‌گوید: «می‌بینید که جنگ در ۳۴ ولایت شروع شده است و بی‌کفایتی رهبران و رئیس ستاد ارتش را ببینید. در حالی که من سه زخمی دارم، رئیس ستاد ارتش که به خواست رئیس‌جمهور غنی انتخاب شده است، تلفن‌های خود را خاموش کرده و پاسخ نمی‌دهد. بیش از این مردم را نکشید.»

سلام‌وطندار را در یوتیوب دنبال کنید

بلقیس روشن، دیگر عضو مجلس نماینده‌گان نیز می‌گوید: «در ۳۴ ولایت هر روز خون می‌ریزد. فراه ۱۰ ولسوالی دارد، از این میان ۳ ولسوالی مانده است. دو ولسوالی‌اش سال قبل سقوط کرده است. این چه حالت است؟ ما در این شک نداریم که معامله بین خارجی‌ها و ارگ است و این را چشم‌پوشی نمی‌توانیم که ولایات امن و امان است.»

در پی انتقاد اعضای مجلس نماینده‌گان، میررحمان رحمانی، رئیس این مجلس به کمیسیون‌های امنیت داخلی و امور دفاعی مجلس مسئولیت داد که عامل‌های ناتوانی نهادهای امنیتی را بررسی کنند. آقای رحمانی از حکومت می‌خواهد که برای بیرون‌رفت از وضعیت کنونی، تاکتیک‌های جنگی را تغییر دهد.

براساس گزارش‌ها، از یک ماه به این‌سو ۳۰ ولسوالی در ۱۶ ولایت کشور سقوط کرده است. سخنگویان نهادهای امنیتی اما می‌گویند که شمار بسیاری از این ولسوالی‌ها سقوط نکرده است؛ بل نیروهای امنیتی عقب‌نشینی تاکتیکی کرده‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

اما آگاهان نظامی به این باور اند که نهادهای امنیتی برای توجیه شکست‌شان در جبهه‌های جنگ، از عقب‌نشینی تاکتیکی سخن می‌زنند.

اسدالله ندیم، آگاه نظامی می‌گوید: «همان‌طوری که می‌بینیم، سربازها شهید می‌شوند، زخمی می‌شوند و یا اسیر شده و تمام تجهیزات‌شان در اختیار طالبان قرار می‌گیرد. این عقب‌نشینی تاکتیکی نیست؟ عقب‌نشینی تاکتیکی در نظام عسکری از خود تعریف دارد. متأسفانه این‌ها بی‌خبر هستند؛ بی‌خبر از این‌که عقب‌نشینی تاکتیکی چیست.»

در کنار نگرانی اعضای مجلس نماینده‌گان از بدترشدن وضعیت امنیتی، شهروندان نیز از این بابت نگران‌اند و می‌گویند که اگر وضعیت همین‌گونه ادامه یابد، احتمال سقوط ولایت‌های بزرگ نیز می‌رود.

این در حالی‌ست که امرالله صالح، معاون نخست ریاست‌جمهوری در پیوند به سقوط ولسوالی‌ها می‌گوید، در مناطقی که طالبان نامش را سقوط گذاشته‌، تنها با ایجاد یک خط باریک پیش‌روی کرده‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: