شماری از خبرنگاران و مسئولان رسانه‌های محلی در بدخشان می‌گویند که در سه سال اخیر فعالیت حدود ۳۰ رسانۀ چاپی و شنیداری در این ولایت متوقف شده و بازار رسانه‌ها در بدخشان رو به رکود است.

نبود پشتی‌بانی مالی، ناامنی‌ها و نبود اعلانات‌ بازرگانی در بدخشان از علت‌های  اصلی متوقف‌شدن فعالیت رسانه‌های محلی در این ولایت گفته می‌شود.

عبدالبصیر حق‌جو، رئیس شورای خبرنگاران بدخشان در گفت‌وگو به سلام‌وطندار می‌گوید که از سه سال به این‌سو از مجموع ۳۰ رسانۀ چاپی فعال در این ولایت، بیش از ۲۵ رسانۀ چاپی و ۳ رسانۀ صوتی به دلیل‌های مختلف فعالیت‌های نشراتی‌شان را متوقف کرده‌اند و شماری از رسانه‌های دیگر محلی نیز وضعیت خوبی ندارند و خطر خاموشی آن‌ها را تهدید می‌کند.

شماری از خبرنگاران در بدخشان می‌گویند که برخی رسانه‌های محلی این ولایت از نبود امکانات مالی و افراد متخصص رنج می‌برد و این رسانه‌ها قادر به استخدام خبرنگاران مسلکی و افراد کارآزموده نیستند.

هم‌چنان شماری از خبرنگارانی که با این رسانه‌ها کار می‌کنند، می‌گویند که رسانه‌های محلی به آن‌ها حقوق پرداخت نمی‌کنند و ادامۀ کار به شکل رضاکارانه برای آن‌ها خسته‌کن است.

از سویی هم، شماری از منتقدان می‌گویند که رسانه‌های محلی قادر به تشخیص نیاز مخاطب و رفع نیاز اطلاعاتی مردم نیستند و به همین دلیل نتوانستند که بازار رسانه‌ها را رونق بخشند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

با این حال، نقیب‌الله ثاقب‌یار، رئیس اطلاعات و فرهنگ بدخشان با تأیید وضعیت رسانه‌ها در این ولایت می‌گوید که این ریاست دشواری‌های رسانه‌های محلی را با وزارت اطلاعات و فرهنگ، نهادهای کمک‌کننده و ادارۀ محلی بدخشان شریک کرده و بارها از نهادهای مختلف خواسته است که از رسانه‌های محلی و آزادی بیان در این ولایت پشتی‌بانی کنند.

رئیس اطلاعات و فرهنگ بدخشان می‌‌افزاید که آنان با رسانه‌های محلی این ولایت هم‌کاری همه‌جانبه دارند و تلاش می‌کنند فرصت‌های بهتر را برای فعالیت رسانه‌های محلی بدخشان فراهم کند.



خبرنگاران بدخشان: به اطلاعات به موقع دست‌رسی نداریم

در همین حال، امروز در همایش بزرگ‌داشت از روز جهانی آزادی مطبوعات در بدخشان، خبرنگاران این ولایت از وضع محدودیت‌‌ها برای دست‌رسی آنان به اطلاعات نگرانی می‌کنند و می‌گویند که در ماه‌های اخیر میزان دست‌رسی خبرنگاران به اطلاعات به موقع محدود شده است و مسئولان محلی این ولایت از دادن اطلاعات به خبرنگاران خودداری می‌کنند.

آنان می‌افزایند که ارایه‌نکردن اطلاعات به موقع سبب شده است بسیاری از روی‌دادها در بدخشان از چشم رسانه‌ها به‌دور بماند و انعکاس داده نشود.

لینا شیرزاد، خبرنگار محلی در بدخشان می‌گوید که دست‌رسی‌نداشتن‌ به اطلاعات، کار رسانه‌یی را با دشواری جدی روبه‌رو کرده است و خبرنگاران از آیینه‌داری به موقع روی‌دادهای این ولایت عاجز مانده‌اند. بانو شیرزاد با انتقاد از مسئولان محلی بدخشان می‌افزاید که اگر روی‌کرد ارایۀ اطلاعات تغییر نکند، کار رسانه‌یی در این ولایت آسیب خواهد دید.

عبدالبصیر حق‌جو، رئیس شورای خبرنگاران بدخشان در این برنامه می‌گوید که میزان دست‌رسی خبرنگاران این ولایت به اطلاعات به موقع کاهش یافته است و مسئولان محلی بدخشان در ارایۀ به موقع اطلاعات ناکام‌اند.

با این حال، نقیب‌الله ثاقب‌یار، رئیس اطلاعات و فرهنگ بدخشان می‌گوید که این اداره تلاش‌هایش را برای رفع دشواری‌های خبرنگاران این ولایت انجام داده و هم‌چنان در صدد راه‌اندازی برنامه‌هایی‌ست که بتواند به هماهنگی بیش‌تر میان مسئولان محلی و خبرنگاران بینجامد و محدودیت دست‌رسی به اطلاعات رفع شود.

نیک‌محمد نظری، سخنگوی والی بدخشان در واکنش به انتقادهای خبرنگاران مبنی بر ارایه‌نکردن به موقع اطلاعات از سوی ادارۀ محلی این ولایت می‌گوید که براساس پالیسی جدید حکومت، چهارچوب صلاحیت سخنگویان و نهادهای حکومتی مشخص شده است که کدام نهادها در کدام موارد اطلاعات بدهند.

نیک‌محمد نظری، سخنگوی والی بدخشان

به گفتۀ او، سخنگویان ولایت‌ها حق ندارند در امور امنیتی با رسانه‌ها اطلاعات بدهند. نظری می‌افزاید که مقام‌های محلی بدخشان هم‌واره تلاش می‌کنند که خبرنگاران و آزادی بیان را پشتی‌بان و اطلاعات را به موقع در اختیار آن‌ها قرار بدهند.

خبرنگاران محلی بدخشان اما مدعی‌اند که ادارۀ محلی این ولایت هیچ هم‌کاری با خبرنگاران ندارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: