امارت اسلامی در واکنش به اظهارات اخیر آصف درانی، نمایندهی ویژهی پاکستان برای افغانستان، گفته است که حکومت امارت اسلامی به هیچ کسی اجازهی تجاوز به خاک افغانستان را نمیدهد.
بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی، در گفتوگو با سلاموطندار میگوید که افغانستان یک کشور مستقل است و حکومت امارت اسلامی در برابر کوچکترین حرکت تجاوزکارانه واکنش نشان خواهد داد.
او میافزاید: «افغانستان یک کشور آزاد و مستقل است و منبعد اگر پشهای هم در فضای افغانستان تجاوز میکند، محکوم است و امارت اسلامی در قبال آن خاموش نخواهد ماند. به هیچ کسی اجازه نمیدهیم به هر نحوه و زیر هر عنوان که باشد، همچو تجاوزی را انجام بدهد. افغانستان پالیسی مسالمتآمیز دارد و خواهان تنش با هیچ جناهی نیستیم.»
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
آصف درانی، نمایندهی ویژهی پاکستان برای افغانستان، به تازگی در گفتوگو با تلویزیون «پشتو ون» پاکستان، گفته است که امریکا با استفاده از قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد از حریم هوایی پاکستان برای ازبینبردن تروریزم در افغانستان استفاده میکند.
او با اشاره به قطعنامههای ۱۳۶۸ و ۱۳۷۳ شورای امنیت سازمان ملل متحد، گفته است که تمام کشورهای عضو سازمان ملل متحد باید این قطعنامهها را عملی کنند.
نمایندهی ویژهی پاکستان برای افغانستان، افزوده است: «همهی جهان متعهد به اجرای قطعنامههای شورای امنیت ملل متحد اند. خواه شما خوش باشید یا نباشید، در جایی که تروریست است، آنها باید پاسخگو باشند.»
آقای درانی، از حکومت سرپرست میخواهد که در این مورد از دولت پاکستان گلایه نکند.
در همین حال، آگاهان مسائل امنیتی و سیاسی، میگویند که امریکا و کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد، اگر منافع و اهداف شان در افغانستان در خطر باشد، برای رفع آن اقدام و پاکستان نیز از این فرصت به عنوان اهرم فشار علیه افغانستان استفاده میکند.
شمشاد عزیز کاظمی، پژوهشگر مطالعات استراتژیک و امنیت ملی، اظهارات آقای درانی را نشانهی نارضایتی پاکستان از کارکردهای امارت اسلامی عنوان میکند و میگوید که پاکستان، برای تأمین منافع امریکا در افغانستان، با آن کشور همکاری میکند.
او میافزاید: «کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد در مسئلهی تروریزم احساس ترس دارند و اگر بر اساس ادعای آنها تروریزم در افغانستان وجود داشته باشد، آنان برای مبارزه رأی مثبت میدهند. پاکستان کوشش میکند از طریق تصمیم شورای امنیت به عنوان ابزاری برای تحت فشارقراردادن امارت استفاده کند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
از سویی هم، نجیبالرحمان شمال، آگاه مسائل سیاسی، میگوید که امارت اسلامی باید به جامعهی جهانی در بارهی بیخطربودن افغانستان اطمینان دهد.
او میافزاید: «در صورتی که چنین تصمیمی گرفته شود که با استفاده از حریم فضایی پاکستان، علیه کشور ما به بهانهی مبارزه با تروریزم اقدام صورت بگیرد، در اوضاع کنونی، مقابله با این گونه حرکتها از توانایی حکومت خارج است. امارت باید با جامعهی جهانی همکاری کند تا جهان مطمئن شود که افغانستان تهدیدی برای آنها نیست.»
افزون بر این، نمایندهی ویژهی پاکستان برای افغانستان، گفته است که امریکا بر اساس همین قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد، ایمن الظواهری، رهبر پیشین شبکهی القاعده را در شیرپور شهر کابل و اسامه بنلادن، بنیانگذار این شبکه را در پاکستان مورد حمله قرار داد.