در هفدهمین روز جنگ میان ارتش اسرائیل و گروه حماس، حمله‌ی خونین و مرگ‌بار بر شفاخانه‌ی «الاهلی» در غزه انجام شد که در نتیجه‌ی آن تا کنون دست‌کم ۵۰۰ تن که گفته شده است همه‌ی آنان غیرنظامیان اند، کشته شده‌ اند.

به دنبال این حمله‌ی خونین، واکنش‌های بین‌المللی نیز در برابر آن به گونه‌ی گسترده از سوی رهبران کشورهای مختلف مطرح شد و خیلی از کشورها به ویژه کشورهای اسلامی، آن را به ارتش اسرائیل ربط دادند و خواستار پایان‌دادن به این گونه جنایت شدند.

این حمله در حالی رخ داد که جو بایدن، رییس‌جمهور امریکا، روز گذشته در حال سفر به اسرائیل بود و ساعتی پس از وقوع این حمله، به شورای امنیت کشورش دستور بررسی آن را داد.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

در همین حال، رییس‌جمهور امریکا امروز پس از دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، دست‌داشتن ارتش اسرائیل در این حمله را رد کرده‌ است.

در کنار واکنش‌های بین‌المللی نسبت به این حمله، وزارت امور خارجه‌ی افغانستان، نیز در اعلامیه‌ای آن را محکوم کرده و چنین حمله‌ها را به ضرر جهان و منطقه خوانده است.

در بخشی از اعلامیه‌ی وزارت امور خارجه، آمده است: «حمایت آشکار بعضی کشورها از وحشت اسرائیل و خاموشی بعضی‌ها، زمینه را برای ادامه‌ی مظالم و وحشت رژیم صهیونیستی مساعد ساخته است. ما با فلسطینیان و آن‌عده از کشورها و نهادهایی هم‌صدا هستیم که خواهان جلوگیری عاجل نسل‌کشی جاری و به محکمه‌کشانیدن جنایت‌کاران هستند.»

با این حال، برخی از آگاهان روابط بین‌الملل، این جا در افغانستان، تنش به‌میان‌آمده میان اسرائیل و فلسطین را تحول‌ جدی بر دیپلماسی جهانی می‌دانند و تأکید می‌کنند که جهان اسلامی بایستی برای رسیدگی به آن متحد شوند.

باقر محسنی، آگاه روابط بین‌الملل، در این باره به سلام‌وطندار می‌گوید: «باید دنیای اسلامی به این توجه داشته باشد که همین قسمی که دنیای اسلامی تهدیدات و منافع مشترک دارند، بنابراین برای رسیدن به منافع مشترک و جلوگیری از تهدیدات مشترک باید گفت‌وگوها و تعامل خوب با هم‌دیگر داشته باشند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

از سویی هم، آگاهان هم‌چنان نسبت به حل این منازعه به این زودی‌ها شک‌وتردید دارند و باور دارند که رقابت کشورها با یک‌دیگر به ویژه رقابت قدرت‌های جهانی در برابر حل این بحران، از راه‌های دیپلماتیک مانع ایجاد می‌کند.

عزیز معارج، آگاه مسائل سیاسی، در این باره چنین می‌گوید: «این گونه جنگ‌ها اصلاً جنگ‌های ابرقدرت‌هاست به خاطر منافع و فروش سلاح آن‌ها. شاید قضیه‌ی فلسطین و حماس دوام پیدا کند و کشورهای دیگر هم به این مسئله دخیل شود و کشورهای غربی می‌خواهند نشان بدهند برخی کشورهای اسلامی تحت تابع شان هستند و نمی‌توانند در برابر آن اقدام کنند.»

گفتنی است که پس از حمله‌ی غافل‌گیرانه‌ی حماس به اسرائیل، راه‌پیمایی‌ها و اعتراض‌های زیادی در کشورهای مختلف به منظور پشتیبانی از یکی از طرف‌ها راه‌اندازی شد.

کلیدواژه‌ها: // // // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: