شماری از جوانان در غزنی، می‌گویند که به دلیل رسم‌ورواج‌های ناپسند و بلند‌بودن تویانه در میان خانواده‌ها، مدت‌ها است که نامزد استند و نمی‌توانند محفل عروسی شان را برگزار کنند.

عزیزالله، باشنده‌ی شهر غزنی، که یک سال پیش نامزد شده، می‌گوید که به دلیل ناتوانی اقتصادی و بلندبودن تویانه هنوز نتوانسته محفل عروسی‌اش را برگزار کند. او می‌افزاید: «برگزاری محفل عروسی بدون قرض‌گرفتن غیرممکن است؛ خانواده‌ی نامزدم بیش از ۳۰۰ هزار افغانی تویانه تعیین کرده اند و هنوز نتوانسته‌ام این مقدار پول را آماده کنم.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

عزیزالله، می‌افزاید که پابندی خانواده‌ها به رسم‌ورواج‌های ناپسند سبب شده که بسیاری از جوانان برای فراهم‌کردن هزینه‌ی عروسی شان راه‌ مهاجرت‌‌های ناخواسته را در پیش بگیرند.

ستایش، دیگر باشنده‌ی غزنی، می‌گوید که دو سال پیش نامزد شده و به دلیل تعیین تویانه‌ی هنگفت از سوی خانواده‌اش هنوز نتوانسته زندگی مشترکش را آغاز کند. «خانواده‌ها می‌خواستند تویانه‌ی کم‌تری برایم تعیین کنند؛ اما من نگرانم که این موضوع سبب بی‌ارزش‌شدنم در نزد خانواده‌ی همسرم شود به همین دلیل از خانواده‌ام خواستم تا تویانه‌ام را بلند ببرند.»

این جوانان، می‌افزایند که رسم‌ورواج‌های ناپسند و خواسته‌های بلند خانواده‌ها مهم‌ترین مانع در برابر ازدواج شان است.

شماری از جامعه‌شناسان در غزنی، می‌گویند که تعیین تویانه‌ی هنگفت از سوی خانواده‌ها سبب افزایش سطح ناداری، تقویت رسم‌ورواج‌های ناپسند، بلند‌رفتن سن ازدواج در میان جوانان شده و روی روابط زناشویی پس از ازدواج نیز تأثیر منفی می‌گذارد.

عنایت‌الله عرفان، جامعه‌شناس در غزنی، می‌گوید که بلند‌رفتن سطح آگاهی خانواده و ترویج عروسی‌های‌‌ گروهی می‌تواند به ازمیان‌بردن رسم‌ورواج‌های ناپسند ازداوج کمک کند. او می‌افزاید: «بلندرفتن سن ازدواج، افزایش خشونت‌های خانوادگی و طلاق، از پیامدهای منفی مصرف‌های سنگین عروسی است و خانواده‌ها باید برای خوش‌بختی فرزندان شان از تعین تویانه‌ی گزاف و دیگر رسم‌های ناپسند دوری کنند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

بشیر آصف، عالم دین نیز، می‌گوید: «مردم افغانستان با وجود فقر و مشکلات اقتصادی، مجبور به گرفتن قرض یا مهاجرت می‌شوند تا هزینه‌ی عروسی شان را فراهم کنند؛ در حالی که هیچ یک از این رسم‌ها در دین اسلام جا ندارد.»

جوانان در غزنی در حالی از ناتوانی در برگزاری محفل عروسی شان سخن می‌گویند که در سال‌های پسین، به دلیل افزایش میزان بی‌کاری، بلند‌بودن هزینه‌های عروسی و تویانه در میان خانواده‌ها، شماری از نهادهای خیرخواه در کابل و ولایت‌ها برای ازمیان‌بردن رسم‌ورواج‌های ناپسند، محفل عروسی صد‌ها جوان را به گونه‌ی گروهی برگزار کرده اند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: