شماری از مالیهدهندگان فعالیتهای خرد اقتصادی، از محدودیت زمانی در پرداخت مالیه شکایت دارند.
محمد اکبر، مسئول یکی از شرکتهای سیاحتی در شهر کابل، به سلاموطندار میگوید: «دو روز پرداخت پول تکس تأخیر کند، میآیند و مهرولاک میکنند، حداقل یک ماه یا ۱۵ روز وقت بدهند، ما در حال پول را از کجا کنیم.»
در همین حال، شماری از مالیهدهندگان، با شکایت از کسادبودن بازار کار شان، از حکومت میخواهند که مشکلات فرارراه مالیهدهندگان و محدودیتها در بخش پرداخت مالیه را حل کرده و سهولتهای لازم را در بخش کاروبارشان فراهم کند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
نور احمد، دکاندار در شهر کابل، میگوید: «قیمتی زیاد است، فروشات نیست؛ بعضی چیزهایی که ما آوردیم تاریخش تیر میشود و ما نمیتوانیم به فروش برسانیم، با خیلی جنجالها ما مردم گیر ماندیم. حکومت باید برای ما سهولتها را ایجاد کند.»
از سویی هم عبدالنصیر رشتیا، آگاه اقتصادی و یکی از تاجران ملی، میگوید که وجود مقررههای سختگیرانه در بخش گردآوری مالیات و نبود بستههای تشویقی برای سرمایهگذاران و تاجران، به روند سرمایهگذاری در افغانستان صدمه میزند. «هر قدر که قوانین سختگیرانه باشد و هر قدر که تجار زیرفشار قرار بگیرد، چه در بخش مالیاتی باشد چه هم در بخش امنیتی، به همین اندازه دلسردیها به میان میآید و کسی آماده نمیشود، تا سرمایهگذاری کند.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
پیش از این نیز، مالیهدهندگان در بخشهای گوناگون، بارها از افزایش مالیه بر فعالیتهای شان شکایت کرده اند.
با این حال، احمدولی حقمل، سخنگوی وزارت مالیه، به سلاموطندار میگوید که برای تاجران در بخش پرداخت مالیه، سهولتهای زیادی فراهم شده و میزان مالیه نیز کم شده است.
امارت اسلامی از زمان رویکارآمدنش تا اکنون، به گونهی جدی به گردآوری مالیات اقدام کرده و بخش بزرگی از درآمدهای داخلی نیز، از همین راه به دست میآید.