آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز دوشنبه، ۲۸ قوس، در نشست پایان سال این سازمان، با پرداختن به مسائل افغانستان، از امارت اسلامی، خواسته است که از انجام حملههای تروریستی از خاک افغانستان علیه پاکستان و دیگر کشورهای همسایه جلوگیری کند.
او، همچنان بر تشکیل دولت فراگیر و تأمین حقوق بشر به ویژه حق آموزش زنان در افغانستان، پافشاری کرده است.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
در همین حال، بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی، میگوید که حکومت کنونی افغانستان همهشمول است و چهرههایی از همه اقوام در آن دیده میشود. او میافزاید که امارت اسلامی به هیچ گروهی اجازه نمیدهد که از خاک افغانستان، کشورهای همسایه و منطقه را تهدید کند.
بلال کریمی به سلاموطندار میگوید: «حکومت امارت اسلامی افغانستان فراگیر است و از تمام ولایتها چهرهها در آن دیده میشود. پالیسی امارت اسلامی این نیست که با کشورها در تنش باشد. حقوق بشر و حقوق زنان، در چارچوب قوانین اسلامی تأمین است.»
داوود طنین، آگاه مسائل سیاسی، اما میگوید که نگرانیهای دبیرکل سازمان ملل متحد، مبتنی بر واقعیتها و تحولات اخیر در افغانستان است که امارت اسلامی بایستی به آن توجه کند.
او میگوید: «نگرانیهایی که سازمان ملل متحد مطرح میکند، مبتنی بر واقعیتهای افغانستان است و بخش زیادی از خواستهای جامعهی جهانی، خواست مردم افغانستان نیز است و امارت اسلامی، باید به آن توجه کند.»
با این که از رویکارآمدن امارت اسلامی در افغانستان بیشتر از یک سال میگذرد؛ اما هنوز از سوی هیچ کشوری در منطقه و جهان، به رسمیت شناخته نشده است؛ چیزی که به باور آگاهان، شکلنگرفتن دولت فراگیر و رعایتنشدن حقوق بشر در این کشور، مهمترین دلیلهای آن به شمار میرود.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
با این حال، همت بصیری، پژوهشگر روابط بینالملل، با نگرانی از وضعیت کنونی کشور، میگوید که کشورهای منطقه و جهان ترس آن را دارند که بنیادگرایی دینی در افغانستان شکل گرفته و آنها را در آسیبپذیری قرار بدهد.
گفتنی است که تشکیل حکومت همهشمول، تأمین حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و همچنان ارائهی تضمینی از سوی امارت اسلامی مبنی بر نبود جریانهای تروریستی در این کشور، به نحوی به عنوان پیششرطهای اساسی برای بهرسمیتشناختن امارت اسلامی، از سوی جامعهی جهانی مطرح شده است.