روسلان میرزایف، رییس کمیته‌ی اجرایی ساختار منطقه‌ای ضدتروریزم سازمان هم‌کاری‌های‌ شانگهای، در نشست بین‌المللی «هم‌کاری بین‌المللی و منطقه‌ای امنیت و مدیریت مرزها برای مقابله با تروریزم و جلوگیری از حرکت تروریست‌ها»، گفته است که بیش از ۱۳ هزار ۵۰۰ تن از اعضای سازمان‌های تروریستی بین‌المللی در افغانستان در نزدیکی مرزهای تاجیکستان جمع شده اند که امنیت این کشور را تهدید می‌کند.

او افزوده است: «بدون اعضای گروه داعش، شماری از اعضای گروه‌های مختلف دیگر در امتداد مرز مشترک افغانستان با تاجیکستان که شمار آن‌ها به بیش از ۱۳ هزار ۵۰۰ تن می‌رسد، جمع شده اند.»

در همین حال، امام‌علی رحمان، رییس‌جمهور تاجیکستان، در این نشست گفته است که با توجه به افزایش تهدیدهای امنیتی برخاسته از افغانستان، کشورهای منطقه باید «کمربند امنیتی»‌ای را در اطراف این کشور ایجاد کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

به گفته‌ی او، هراس‌افگنان از خاورمیانه به افغانستان منتقل می‌شوند و فعالیت گروه‌های هراس‌افگن در این کشور تهدید جدی به آسیای میانه است.

رمضان رحیم‌زاده، وزیر امور داخله‌ی تاجیکستان نیز، در این نشست گفته است که امارت اسلامی به ۳۰۰۰ از «اعضای گروه‌های تروریستی» گذرنامه‌ی افغانستان را توزیع کرده است و همه‌ی آن‌ها در شمال افغانستان در هم‌مرزی با تاجیکستان، جابه‌جا شده اند.

نیروهای مرزی تاجیکستان

با این حال، بلال کریمی، از معاونان سخن‌گوی امارت اسلامی، با رد توزیع گذرنامه به اعضای گروه‌های ضدامنیتی منطقه، می‌گوید که امارت اسلامی به هیچ گروه تروریستی، اجازه نمی‌دهد که از خاک این کشور، بر ضد منافع دیگر کشورها استفاده شود.

او می‌افزاید: «ما به هیچ گروهی پاسپورت توزیع نکرده‌ایم و نمی‌کنیم و امارت اسلامی نمی‌خواهد در امور کشورهای دیگر مداخله کند و ما به هیچ گروهی اجازه‌ی مداخله‌ به کشورهای همسایه را نمی‌دهیم.»

در سوی دیگر، شماری از آگاهان مسائل سیاسی، می‌گویند که امارت اسلامی، باید به نگرانی کشور‌های همسایه‌ی افغانستان، رسیدگی کند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

عزیز استانکزی، آگاه مسائل سیاسی، به سلام‌وطندار می‌گوید که امارت اسلامی، باید از راه گفت‌وگوهای سیاسی، به نگرانی کشور‌های همسایه رسیدگی کند.

به گفته‌ی وزیر امور داخله‌ی تاجیکستان، اکنون بیش از ۲۰ سازمان تروریستی در افغانستان فعالیت دارند که شهروندان کشورهای مختلف در میان آن‌ها شامل اند.

این نگرانی در حالی مطرح می‌شود که در یک ماه گذشته چند حمله‌ی انفجاری و انتحاری در ولایت‌های مختلف کشور انجام شده که تا کنون، هیچ گروهی مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: