اداره‌ی ملی آمادگی مبارزه با حوادث، می‌گوید که در جنوری سال روان، ۲.۹ کیلومترمربع مناطق آلوده به مواد انفجاری را پاک‌ کرده و دو کیلومترمربع دیگر برای ماین‌روبی سروی شده است.

سید‌کریم‌الله دانش، آمر تحلیل و ارزیابی ریاست انسجام و هم‌آهنگی تطهیر ماین این اداره، می‌گوید که در ماه نخست سال روان میلادی، به بیش از ۱۴۳ هزار تن نیز از خطرهای مواد انفجاری آگاهی‌دهی شده است. او می‌افزاید: «در جریان یک ماه گذشته ۱۴۳ هزار و ۴۵۶ تن پیام‌های آگاهی از خطرهای مواد منفجره را به صورت مستقیم دریافت کرده اند.»

مسئولان اداره‌ی ملی آمادگی مبارزه با حوادث، می‌افزایند که در جریان یک‌ونیم ماه گذشته ۳۹ رویداد انفجار مواد به‌جامانده از جنگ‌های گذشته رخ داده که در نتیجه‌ی آن، هفت تن کشته و ۵۲ تن دیگر زخمی شده اند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

خانواده‌های شماری از قربانیان انفجار ماین‌های به‌جامانده از جنگ نیز، از امارت اسلامی خواستار ماین‌روبی مکان‌های آلوده شده‌ اند.

پادشاه‌گل، باشنده‌‌ی لغمان که سه کودک از بستگانش را در انفجار ماین‌های به‌جامانده از جنگ از دست داده، می‌گوید که این کودکان به دلیل نداشتن آگاهی از مناطق آلوده به ماین‌ها، جان باخته اند. «این جا سه کودک از ماین‌های به‌جامانده از جنگ جان خود را از دست دادند و خانوا‌دهای شان نادار هستند؛ ما از نهادها می‌خواهیم که ماین‌های را پاک کنند.»

همین گونه سهیلا، باشنده‌ی ولسوالی رباط‌سنگی هرات، که شاهد‌ جان‌باختن سه کودک در محل زندگی‌اش بوده، خواهان برگزاری برنامه‌های آگاهی‌دهی در باره‌ی خطرهای مواد انفجاری شده است. او می‌افزاید: «ما از دولت می‌خواهیم این جا بیاید و ماین‌پاکی کند تا فردا دیگر این گونه حادثه پیش نیاید و برای کودکان  انواع ماین‌ها را معرفی کنند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در سوی دیگر، به تازگی اداره‌ی ملی آمادگی مبارزه با حوادث، برای ماین‌روبی ۲۲۴ هزارمترمربع زمین آلوده به ماین، قراردادی را با یک مؤسسه‌ی ماین‌روبی به نام«DRC » امضا کرده است.

محمدعبدالله‌جان سایق، سخن‌گوی این اداره، می‌گوید که بر بنیاد قرار داد، به بیش از ۱۲ هزار تن نیز برنامه‌های آگاهی‌دهی در باره‌ی خطرهای ماین‌ها و مهمات منفجرناشده برگزار خواهد شد. «ماین و مهمات منفجر‌ناشده را در کابل، پروان، لوگر، میدان‌وردک و غزنی به مساحت ۲۲۴ هزار و ۴۰۰ مترمربع سروی و پاک‌سازی خواهد کرد؛ برای ۱۲ هزار و ۹۶۰ تن آگاهی‌‌دهی خواهد شد.»

بر بنیاد اطلاعات اداره‌ی ملی آماده گی مبارزه با حوادث، اکنون ۱۱۵۲ کیلومترمربع زمین در ۲۶۹ ولسوالی به مهمات به‌جامانده از جنگ آلوده است و ۳.۱ میلیون شهروند، در یک‌کیلومتری این مناطق زندگی‌ می‌کنند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: