مسئولان ادارهی ملی غذا و دارو، میگویند که در سال ۱۴۰۱ با کنترل کامل بر گمرکها، تا ۷۰ درصد جلو قاچاق غذا و دارو را گرفته و برای مبارزه با ۳۰ درصد فساد باقیمانده، خواستار کمک مقامهای ارشد امارت اسلامی اند.
آنان، میافزایند که برای تضمین کیفیت غذا و دارو در سال گذشته، بیشتر از ۴۹ هزار آزمایش انجام شده است و ۱۶ هزار کیلوگرام غذا و داروی بیکیفیت را حریق کرده اند.
عبدالباری عمر، سرپرست ادارهی ملی غذا و دارو، میگوید که در سال گذشته در کنار مبارزهی جدی با قاچاق و گردش غذا و داروی بیکیفیت، توانسته اند چهار برابر هدف تعیینشدهی این اداره، از چند ولایت محدود درآمد گردآوری کنند.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
او، میافزاید: «عواید ما در سال ۱۴۰۱، ۲۰ میلیون افغانی تارگیت شده بود؛ ولی ما توانستیم تا ۷۵ میلیون افغانی عواید داشته باشیم تنها از کابل و چند ولایت که با گسترش ادارههای مان در ولایتهای بیشتر، عواید بیشتری جمع خواهد شد.»
از سویی هم، آقای عمر تأکید میکند که برای تضمین شفافیت بیشتر و کیفیت در دارو و غذا، طرحهای جدید از جمله فعالسازی آزمایشگاهها و دیجیتالایزسازی روندها را روی دست دارند.
او، میگوید: «طرحهایی که ما داریم، میخواهیم لابراتوارهای/آزمایشگاههای بیشتر را فعال بسازیم تا کیفیت و مصونبودن واکسینها، غذا و ادویه را خوبتر آزمایش کنند و از سویی هم، تلاش داریم تا سیستمها را دیجیتالایز کنیم تا روندها شفافتر باشد.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
از سویی هم، احسانالله صدیق، رییس جوازدهی در ادارهی ملی غذا و دارو، میگوید که از سال گذشته تا کنون به نه کارخانهی تولیدی دارو، اجازهی فعالیت داده اند و برای بیش از دو هزار داروساز زمینهی کاری فراهم شده است.
او، میافزاید: «در سال ۱۴۰۱ به شش کارخانهی تولیدی ما جواز فعالیت دادهایم و به ۲۱۸ شرکت تجاری و از سویی هم، ۲۰۸۷ فارمسیست/داروساز جواز شان را گرفته اند و امسال هم تا کنون، سه کارخانه، ۳۲ شرکت تجاری دارو و ۳۱۰ فارمسیست جواز کار گرفته اند.»
رییس جوازدهی در ادارهی ملی غذا و دارو، نیز میگوید که هماکنون در افغانستان در بخش تولید دارو، ۹۵ کارخانه در عمل فعالیت میکنند.