وزارت انرژی و آب، از بارندگیهای شدید با سیلاب در دو حوزهی دریایی کابل و هلمند و مسیر رودخانهای ۱۱ ولایت برای امروز و فردا هشدار داده است.
غلامجیلانی حقپرست، رییس اطلاعات و نشرات این وزارت، میگوید که احتمال وقوع سیلاب ناشی از بارندگی، ذوبشدن برف با بلندرفتن سطح آب در مسیر دریاهای هلمند، ترینکوت، ارغنداب، غزنی، لوگر، کابل، خوست، پکتیا، غوربند، پنجشیر و لغمان و برخی سیلبرهای مربوط متصور است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
او میافزاید: «از همهی اهالی پاییندست منطقههای یادشده تقاضا میشود که از نزدیکشدن در کنار دریاها، در هنگام سیلاب یا آبخیزی خودداری کنند. از باشندگان بالادست، درخواست میشود که در هنگام جاریشدن سیلاب و بلندرفتن سطح آب دریاها، به منطقههای پاییندست خبر دهند تا به خاطر جلوگیری از تلفات انسانی، مردم باخبر باشند.»
از سویی هم، مسئولان ریاست هواشناسی افغانستان، میگویند که در ۱۴ ولایت بارندگیهای شدید و برفباری صورت خواهد گرفت که مقدار بارندگیها میان ۱۰ تا ۲۵ ملیمتر و مقدار برفباری میان ۱۰ تا ۲۰ سانتیمتر پیشبینی شده است.
محمدنسیم مرادی، رییس ریاست هواشناسی افغانستان، به سلاموطندار میگوید: «احتمال بارندگی و برفباری شدید در ولایتهای، خوست، زابل، پکتیا، پکتیکا، لوگر، ننگرهار، بامیان، دایکندی، زابل، کابل، میدانوردک، غزنی، ارزگان و لغمان، پیشبینی شده است.»
در همین حال، مسئولان وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، میگویند که برای جلوگیری از زیانهای احتمالی ناشی از سیلاب و بارندگیها، برنامههایی روی دست دارد.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
شفیعالله رحیمی، سخنگوی این وزارت، میگوید: «در تمام مناطق افغانستان امکان سیلاب زیاد است. در بهار و در ۳۴ ولایت نظر به امکاناتی که داریم، کمکها و برنامههای آگاهی عامه را آغاز کردهایم و تلاش داریم کمک دیگر نهادها را هم در این راستا جلب کنیم تا پیش از وقوع سیلاب و بارندگی به مشکلات رسیدگی کنیم.»
این در حالی است که بارندگیهای شدید و سیلابهای ناشی از آن در سالهای پسین، بیش از یکسوم افغانستان را زیر تأثیر قرار داده است و در نتیجهی آن، ۱۸۲ تن کشته و ۲۵۰ تن زخمی شده اند و بیش از ۳۰۰۰ خانهی رهایشی نیز تخریب شده است.