صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد یا یونیسف، در یک گزارش تازه گفته است که ۳۶۲ هزار تن بهشمول بیش از ۱۹۰ هزار کودک، در اثر زلزلۀ اخیر در افغانستان متضرر شدهاند. براساس این گزارش، از میان این کودکان ۱۵۵ تن جان باخته و نزدیک به ۲۵۰ تن دیگر زخم برداشتهاند.
در گزارش یونیسف آمده که در اثر زلزلۀ اخیر در ولایتهای خوست و پکتیکا، شماری از خانهها، مرکزهای صحی، مکتبها، سیستمهای آبرسانی و دیگر زیرساختهای حیاتی تخریب شده و این در حالیست که در جریان ماه اخیر، گرما نیز شدت گرفته است.
در گزارش نوشته شده است: «هنگامی که ماه گذشته زلزله افغانستان را لرزاند، یونیسف در آنجا بود تا به بیش از ۱۹۰۰۰۰ کودک آسیبدیده از این فاجعه کمکهای اضطراری ارائه کند. ما به همکاری با شریکان خود برای راهاندازی امکانات بهداشتی و توزیع تجهیزات نجات کودکان ادامه میدهیم.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
از سویی هم، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد تأکید کرده است که از طریق ۱۲ مرکز و ۹ تیم سیار صحی در ولایتهای خوست و پکتیکا خدمات مراقبتهای صحی ارائه میکند.
با این حال، شماری از باشندهگان ولسوالیهای گیان و برمل ولایت پکتیکا به سلاموطندار میگویند که وضعیت صحی بیشتر کودکان در این ولسوالیها نگرانکننده است.
- آسیبدیدهگان زمینلرزه در پکتیکا به کمکهای فوری نیاز دارند
- مسئولان محلی پکتیکا: ۲۰۰۰ خانوادۀ آسیبدیده از زمینلرزه به کمکهای فوری نیاز دارند
- شمار قربانیان زمینلرزه در پکتیکا به ۱۰۰۰ تن رسید
به گفتۀ آنان، پس از زلزلۀ اخیر آب آشامیدنی آنان آلوده شده و به همین دلیل شماری از کودکان به اسهالات حاد مبتلا شدهاند. آنان خواهان رسیدهگی فوری به این مشکلات صحی کودکاناند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
افسرخان، باشندۀ ولسوالی برمل، میگوید: «ما به زیاد چیزها ضرورت داریم، در این روزها آبها ناپاک و میکروبی شده است و بیشتر کودکان بهخاطر آن مریض شدهاند که ما زیاد به تکلیف هستیم.»
تلاش کردیم پاسخ وزارت صحت عامه را در پیوند به چهگونهگی رسیدهگی به این معضل داشته باشیم؛ اما سخنگوی این وزارت حاضر به پاسخگویی نشد.
یونیسف قربانیشدن اعضای خانوادههای کودکان و نبود آب پاک، سرپناه و آگاهیدهی را، از چالشهای کودکان زلزلهزده عنوان کرده است. پیش از این، یک مؤسسۀ حمایت از کودکان از وضعیت روحی_روانی کودکان زلزلهزده نیز نگرانی کرده بود.