سازمان ملل متحد چارچوب تعامل انتقالی (TEF) را در نشست شورای امنیت این سازمان برای کمک به شهروندان افغانستان برای سال ۲۰۲۲ اعلام کرده است.
چارچوب تعامل انتقالی، سند برنامهریزی استراتژیک فراگیر است که هماهنگی کار سازمان ملل را برای کاهش «رنج مردم افغانستان» از طریق نجات جان شهروندان، حفظ خدمات ضروری و حفظ نظامهای/سیستمهای اجتماعی تضمین میکند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
این راهبرد گسترده به سازمان ملل متحد کمک خواهد کرد که اطمینان حاصل شود افغانها میتوانند نیازهای اساسی انسانی خود را برآورده سازند.
دکتر رامیز الکباروف، هماهنگکنندۀ امور بشردوستانۀ سازمان ملل برای افغانستان میگوید: «میلیونها تن در ماههای دشوار زمستان رنج میبرند و ما از جامعۀ جهانی برای افزایش پشتیبانی حیاتی از مردم افغانستان تشکر میکنیم.»
برمبنای تصمیم شورای امنیت، حدود هشت میلیارد دالر مورد نیاز برای اجرای این چارچوب شامل ۴.۴۴ میلیارد دالری است که پیش از این از طریق طرح واکنش بشردوستانه که در ۱۱ جنوری سال روان میلادی آغاز شد، درخواست شده بود.
در حالیکه هدف از طرح واکنش بشردوستانۀ سازمان ملل ارائۀ کمکها به بیش از ۲۲ میلیون شهروند افغانستان است، سازمان ملل به ۳.۶ میلیارد بودجۀ فوری اضافی برای پشتیبانی از نظامهای اجتماعی از طریق نگهداری زیرساختهای اساسی و حفظ ظرفیتهای حیاتی برای ارائه خدمات و ارتقای معیشت با تأکید ویژه بر نیازهای اجتماعی و اقتصادی زنان و دختران نیازمند است.
در همینحال، اتحادیۀ اروپا بهتازهگی مبلغ ۲۶۸ میلیون یورو کمک را برای تأمین نیازهای اولیۀ انسانی شهروندان افغانستان اعلام کرده است. کمکهای کلیدی دیگر نیز شامل ۳۰۸ میلیون دالر ایالات متحدۀ آمریکا و حمایتهای مالی بریتانیا، آلمان، استرالیا، ایتالیا، کانادا، جاپان، دانمارک، سویدن، ناروی، هالند، کوریای جنوبی و برخی دیگر از اهداکنندهگان است.
از سویی دیگر، کمکهای بلاعوض ۴۰۵ میلیون دالری بانک انکشاف آسیاسی و نیز انتقال ۲۸۰ میلیون دالری بانک جهانی برای ارائۀ خدمات ضروری قابل یادآوریست.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
بر بنیاد اعلامیۀ شورای امنیت سازمان ملل، این سازمان و متحدانش متعهد شدهاند که به تلاشهای مستمر برای رفع نیازهای بشردوستانه و اساسی شهروندان افغانستان، مطابق قطعنامۀ ۲۶۱۵ شورای امنیت سازمان ملل متحد که در دسامبر ۲۰۲۱ به تصویب رسید، ادامه دهند.