همزمان با تصویب قطعنامۀ پیشنهادی آمریکا برای تسهیل کمکهای بشردوستانه به افغانستان، وزارت خزانهداری این کشور سه مجوز تازه را صادر کرده است تا ارسال کمکهای بشردوستانه، کالاها و دیگر حمایتها از مردم افغانستان را تسهیل کند.
وزارت خزانهداری آمریکا روز گذشته با پخش اعلامیهیی گفته است که این مجوزها جریان کمکهای بشردوستانه را دوامدار نگه میدارد و به سازمانهای غیردولتی، سازمانهای بینالمللی و دولت آمریکا اجازه میدهد که به افراد نیازمند در افغانستان کمک کنند.
به گفتۀ این وزارت، این اقدامات بر تعهد آمریکا برای پشتیبانی از مردم افغانستان و ادامۀ رویۀ دیرینۀ دولت این کشور در مجوز دادن به ارایۀ کالاها و خدمات بشردوستانه به مناطق زیر تأثیر تحریمها تأکید میکند.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
این در حالیست که برخی از اعضای رهبری امارت اسلامی در فهرست تحریمهای سازمان ملل متحد و ایالات متحدۀ آمریکا قرار دارند. وزارت خزانهداری آمریکا گفته است که مجوزهای تازه به فعالیتها و معاملات شبکۀ حقانی نیز بهطور مشروط اجازه میدهد.
بر بنیاد معلومات این وزارت، این مجوزها اجازۀ انتقال پول به شبکۀ حقانی را در صورتی میدهد که برای پرداخت مالیات، هزینهها، تعرفۀ گمرکی، خرید مجوزها یا خدمات عمومی باشد. روز گذشته شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامهیی را که از سوی آمریکا برای تسهیل کمکهای بشردوستانه به افغانستان تهیه شده بود، با اتفاق آرا تصویب کرد.
براساس این قطعنامه، نهادهای سازمان ملل متحد و دیگر سازمانهای بینالمللی اجازه مییابند برای کمکهای بشری در افغانستان پول دریافت کنند و آن را به افغانستان انتقال دهند. این قطعنامه یک روز پیش از تصویب آن از سوی روسیه و چین وتو شده بود.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
براساس برخی گزارشها، چین و روسیه خواهان حذف یک بند از این قطعنامه بودند که در آن «معافیتهایی از توقیف داراییها» را بهطور مورد به مورد، بنابر نیاز اجازه میداد. با این حال، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه از قطعنامۀ شورای امنیت سازمان ملل متحد استقبال کرده و آن را گامی خوبی در جهت تسهیل کمکهای بشردوستانه به افغانستان یاد کرده است.