محمداشرف غنی، رئیسجمهور میگوید که افغانستان در مرحلۀ سقوط قرار ندارد و نیروهای امنیتی و دفاعی توانایی دفاع مستقلانه از کشورشان را دارند. ارگ ریاستجمهوری با پخش خبرنامهیی میگوید که آقای غنی این گفتهها را شام روز گذشته (پنجشنبه، بیستوششم حمل/فروردین) به گونۀ آنلاین/رویخطی در نشست مرکز بینالمللی نظامی گنجوی مطرح کرده است.
بر بنیاد خبرنامه، آقای غنی در این نشست تأکید کرده است نیروهای امنیتی و دفاعی کشور از چندین سال به اینسو، ۹۴ درصد عملیاتها را به گونۀ مستقلانه انجام میدهند. طبق اعلام ارگ، رئیسجمهور غنی نیز یکبار دیگر تأکید کرده است که دولت افغانستان به تصمیم اخیر رئیسجمهور آمریکا دربارۀ خروج سربازان آن کشور از افغانستان احترام میگذارد و در راستای تطبیق این روند، همکاری میکند.
در خبرنامۀ ارگ آمده که محمداشرف غنی گفته است این تصمیم آمریکا سبب شد نگرانیهای مردم بهخاطر بیرونشدن و بیروننشدن سربازان آمریکایی از افغانستان رفع شود. آقای غنی افزوده است که افغانستان هماکنون از یکسو با روایت جدید روند صلح، اتصال و همکاریهای منطقهیی و از سویی دیگر در برابر شبکههای فرامنطقهیی تروریستی و شبکههای جرمی قرار دارد.
رئیسجمهور نیز گفته است که برای مدیریت بحران ناشی از تروریسم و شبکههای جرمی، باید همکاریها با افغانستان کماکان ادامه یابد. او در بخشی از صحبتهای خود گفته است که طالبان یا صلح را بپذیرند یا اینکه مبارزه در برابرشان ادامه مییابد. محمداشرف غنی در عین حال افغانستان صلحآمیز و عاری از خشونت و جنگ را به نفع کشورهای منطقه از جمله پاکستان دانسته است.
آقای غنی دربارۀ نقشۀ راهی که در مورد صلح افغانستان تهیه کرده، نیز گفته که این نقشۀ راه بر سه ستون آتشبس، تأمین صلح پایدار و عادلانه و برگزاری انتخابات استوار است. او افزوده که بهخاطر رسیدن به صلح حاضر است پیش از پایان دورۀ ریاستجمهوریاش، انتخابات زودهنگام را برگزار کند.
این گفتهها در حالی مطرح میشود که چهارشنبهشب همین هفته، بیستوپنجم حمل/فروردین، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به گونۀ رسمی زمان خروج سربازانش از افغانستان را اعلام کرد. رئیسجمهور آمریکا گفت که تمامی سربازانش را تا ۱۱ سپتامبر، برابر با بیستمین سالگرد حملههای ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، از افغانستان بیرون میکند. همزمان با این، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتو نیز اعلام کرد که یکجا با آمریکا از افغانستان بیرون میشود.
جو بایدن در عین حال گفت که کمکهای دیپلماتیک و بشری کشورش با افغانستان پس از بیرونشدن سربازان آمریکایی نیز ادامه خواهد داشت. از جانبی هم، روز گذشته آنتونی بلینکن، وزیر خارجۀ آمریکا در جریان سفرش به کابل، در دیدار با محمداشرف غنی گفته است که خروج سربازان کشورش از افغانستان، بهمعنای تضعیف مناسبات استراتژیک میان دو کشور نخواهد بود.
با این حال، طالبان از تصمیم آمریکا برای خروج سربازانش از افغانستان استقبال کرده؛ اما در عین حال این کشور را به دلیل تأخیر در خروج سربازانش، به نقض موافقتنامۀ دوحه متهم کردهاند.