عبدالستار ترکمن، باشنده‌ی ولسوالی آقچه‌ی جوزجان، به سلام‌وطندار می‌گوید که نبود آب پاک در این ولسوالی، پیش‌برد زندگی روزمره را به او و خانواده‌اش دشوار کرده است.

او می‌افزاید: «آب نیست، چند کیلومتر راه این جا از زیر زمین هم آب می‌براید، تلخ است. آب می‌خواهیم، کمک می‌خواهیم، این جا مشکلات است.»

دوام خشک‌سالی‌ها در ولسوالی آقچه، سبب شده است که باشندگان این ولسوالی برای تأمین آب آشامیدنی با مشکل روبه‌رو شوند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید 

باشندگان ولسوالی آقچه‌، از حکومت سرپرست و نهادهای کمک‌کننده، می‌خواهند که شبکه‌ی توزیع آب شیرین را در این ولسوالی ایجاد کنند.

چاری‌‌بای، دیگر باشنده‌ی ولسوالی آقچه‌، می‌گوید که نبود برق نیز، به دشواری تأمین آب آشامیدنی برای مردم در این ولسوالی افزوده است.

او می‌افزاید: «آب زیادتر باشد، روزانه یک بار یا دو بار بیاید. ما از نان گندم سیرشدگی واری می‌شویم؛ اما مشکل است و آب را از منطقه‌ی غضنفر می‌‌آوریم. کدام وقتی که هوا گرم بود، آب می‌برآید. نباشد، دو ساعت و سه ساعت می‌نشینیم که چه وقت سولر چالان می‌شود تا آب بگیریم.»

به دنبال دست‌رسی‌نداشتن باشندگان ولسوالی آقچه‌، از چندی به این سو شماری از افراد خیر در این ولسوالی، با استفاده از تانکر برای مردم به گونه‌ی محدود آب‌رسانی می‌کنند.

جمال‌الدین، نماینده‌ی افراد خیر در ولسوالی آقچه، می‌گوید که روزانه آب را روستا به‌ روستا که از ۲۰ تا ۱۵۰ کیلومتر فاصله دارد، با تانکر انتقال می‌دهد.

او می‌افزاید: «۴۰ روز می‌شود آب توزیع می‌کنیم، هر روز دو تانکر آب می‌رسانیم. ۱۴ هزار لیتر آب، ۷۰۰ بشکه می‌شود. به ۱۴۰۰ نفر روزانه آب توزیع می‌کنیم. در ۴۰ روز به ۵۶ هزار نفر آب توزیع کردیم. در هر قریه/روستا که می‌رویم، ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر جمع می‌شوند و سهم هر کس یک بشکه آب است.»

با این حال، مسئولان محلی ولسوالی آقچه، می‌گویند که از سوی حکومت مرکزی و نهادهای کمک‌کننده، به مشکل نبود آب آشامیدنی در این ولسوالی رسیدگی خواهد شد.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

اسدالله غضنفر، ولسوال آقچه، می‌گوید ۱۰ درصد آب این ولسوالی قابل استفاده است که برای تأمین نیازهای آبی مردم بسنده نیست و متباقی ۹۰ درصد آب ولسوالی آقچه قابل نوشیدن نیست.

او می‌افزاید: «واقعاً این مردم با مشکلات روبه‌رو اند. مدت سه سال است خشک‌سالی جریان دارد، دریاها خشک است و ۹۰ درصد آب‌های زیرزمینی این ولسوالی قابل استفاده نیستند و ۱۰ درصد قابل استفاده است.»

ولسوالی آقچه‌ی جوزجان با ۳۵ روستا و دو ناحیه، یکی از ولسوالی‌های پرجمعیت این ولایت است که به دنبال خشک‌سالی‌ها و خشکیدن دریاچه‌ها، باشندگان آن با کم‌بود آب آشامیدنی روبه‌رو اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: