معاون دوم رئیسجمهور میگوید که شهروندان کشور در بحران نبود امنیت غذایی به سر میبرند و حدود سیزده میلیون تن از امنیت غذایی برخوردار نیستند.
سرور دانش، معاون دوم رئیسجمهور این اظهارات را روز پنجشنبه، پانزدهم عقرب در برنامۀ «گرامیداشت از سومین سالگرد راهاندازی آجندای ملی امنیت غذایی و تغذیه» بیان کرد.
به گفتۀ معاون رئیسجمهور، سیزده میلیون تن که ۴۴ درصد جمعیت کشور را شکل میدهند، مصونیت غذایی ندارند.
انورالحق احدی، نامزدوزیر و سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری میگوید که افغانستان در زمینۀ تأمین امنیت غذایی شهروندان به خودکفایی نرسیده است.
جواد عثمانی، نامزدوزیر و سرپرست وزارت صحت عامه نیز میگوید که افغانستان بلندترین آمار سوءتغذی مزمن یا حاد در جهان را دارا است و مردمان زیادی به غذا دسترسی ندارند.
عبدالکریم توتاخیل، معاون انسجام ادارۀ امور ریاست جمهوری، جنگ دوامدار، خشکسالی و عدم مدیریت را دلیل اصلی پایین آمدن سطح امنیت غذایی شهروندان عنوان میکند.
به گفتۀ او، در حال حاضر هیچ ادارهیی برای کنترل مواد غذایی در کشور وجود ندارد.
افغانستان یکی از کشورهای در حال جنگ است که اکثریت مردمانش به آب و غذا دسترسی ندارند. با شیوع ویروس کرونا، میزان فقر بیشتر از پیش شده است. دفتر بینالمللی حمایت از کودکان چندی پیش گفت که یک سوم جمعیت افغانستان با کمبود مواد غذای مواجهاند. یافتههای این دفتر نشان میدهد که از این میان، ۷.۳ میلیون کودک در معرض گرسنهگی قرار دارند.