در دروازه‌های ورودی یکی از دانش‌گاه‌های کابل دخترانی با جهانی از آرزوها جمع شده اند؛ اما با اشک‌واندوه ناچار اند به خانه برگردند.

«می‎‌خواستیم یک سمستری که باقی مانده بود را به خوشی به پایان برسانیم و با خبری که شنیدیم خیلی جگرخون شدیم و این که افغانستان چه‌قدر به داکتر زن نیاز دارد، همه‌ می‌دانند.» این، حرف‌های یکی از دانش‌جویان دانش‌گاه پزشکی کابل است که تنها یک سمستر درسی‌اش باقی مانده است تا پزشک شود؛ اما اکنون منع دختران از تحصیلات عالی، سبب شده است که او امید پزشک‌شدن را دست‌نیافتنی ببیند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

این دانش‌جوی دانش‌گاه پزشکی کابل، می‌گوید که خبر بسته‌شدن دانش‌گاه‌ها به روی دختران، ۱۱۰ دانش‌جوی دختری که قرار بود از این دانش‌گاه فارغ شوند را در ناخوشی مطلق فرو برده است.

ناخوشی‌ای که نجیبه، دانش‌جوی دانش‌کده‌ی پزشکی کندهار را به گریه آورده است. نجیبه که به سختی می‌تواند جلو ریختن اشکش را بگیرد، می‌گوید: «در کدام آیت قرآن‌کریم و کدام حدیث، آمده است که زنان نباید تحصیل کنند؟ لطفاً دلیل بگویید و قناعت دهید. ما همه دختران خیلی زحمت کشیده بودیم، صبح امتحان داشتیم، خیلی زحمت کشیده بودم.» نجیبه، با تأکید بر حق برابر تحصیل برای دختران و پسران، خواستار دادخواهی برای حق تحصیل دختران است.

سعیده، دیگر دانش‌جوی سال آخر در یکی از رشته‌های پزشکی در کندهار، در حالی که به دلیل بازماندن دختران از ادامه‌ی تحصیل اشک می‌ریزد، می‌گوید: «پرسش من این است که یک عضو زن از خانواده‌ی همین مقام‌هایی که او همسر و یا هم مادر آن‌ها باشد و مریض شود و باید عملیات و تداوی شود، این عملیات توسط یک زن انجام شود خوب است، یا توسط یک داکتر مرد؟»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

وزارت تحصیلات عالی، شب گذشته در مکتوبی به نشانی دانش‌گاه‌ها، از همه دانش‌گاه‌های دولتی و خصوصی خواسته است که تا اطلاع بعدی، از ادامه‌ی آموزش به دانش‌جویان دختر، خودداری کنند.

این در حالی است که امارت اسلامی پس از بازگشت به قدرت در بیش‌تر از یک سال گذشته، دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم را نیز از رفتن به مکتب باز داشته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: