هنوز چند روزی از تصمیم منع دختران و زنان دانشجو از آموزش نگذشته بود که در تصمیم تازهای، زنان از کار در مؤسسههای غیردولتی داخلی و خارجی نیز منع شدند؛ تصمیمی که خیلی از زنان را که تنها نانآور خانوادهی خود بودند، از روزهای پیش رو نگران کرده است.
تمکین دانش، دختری است که به دنبال منع کار زنان در مؤسسههای غیردولتی، بیکار شده است. او که تنها نانآور خانواده است، میگوید که نمیداند او و خانوادهاش، روزهای آینده را چهگونه سر کنند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
در مؤسسهای که بانو دانش کار میکرد، دستکم ۵۶۲ زن سرگرم کار بودند؛ زنانی که اکنون در بیسرنوشتی قرار گرفته اند. او میافزاید: «دیروز، پس از فرمان حتا اجازهی امضای حاضری به ما داده نشد. من تنها نانآور فامیل هستم و همچنان همکاران دیگر ما هم در همین وضعیت استند. هر کدام آنها نفقهی یک فامیل را میپردازند.»
به دنبال منع کار زنان در مؤسسهها، در کنار نگرانی مالی، شماری از کارمندان زن در این مؤسسهها، با فشارهای روانی ناشی از ناروشنبودن آیندهی شان نیز، دستوگریبان اند.
صابره سعیدی و نازدانه باتوریان که در دو مؤسسهی جداگانه که در بخشهای حقوق کودکان و کمکرسانی فعالیت دارند، کار میکردند، به سلاموطندار میگویند: «متأسفانه این تصمیم تأثیر مستقیم بر اوضاع اقتصادی و روحی و روانی ما و فامیلهای ما دارد و این محدودیتها، بسیار ناامیدکننده و متأثرکننده است.»
نازدانه باتوریان نیز میگوید: «به جای این که این گونه ما را و روح ما را از بین میبرند، بهتر است که دختران را دستهجمعی در یک دشت از بین ببرند و گلولهباران کنند، این همه فشار و محدودیت خستهکنندهاست.»
در همین حال، سوسن خالقیار، بانویی که از چندی به این سو در یکی از مؤسسههای بینالمللی که در بخش همیاری به کودکان نادار فعالیت دارد، کار میکرد، میگوید که آرزو داشت در بهترشدن آیندهی کودکان بیبضاعت سهم بگیرد؛ اما اکنون آیندهی خودش در ابهام قرار گرفته است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
او میافزاید: «پلان داشتم به کودکان بیبضاعت رسیدگی کنم، شما وضعیت کودکان بیبضاعت را میدانید که در چه شرایطی قرار دارند. از هر ۲۰ تن آنان، فقط یکی از آنها درس میخوانند. میخواستم به اینها خدمت کنم.»
این در حالی است که وزارت اقتصاد، با صدور مکتوبی به همه مؤسسههای غیردولتی، دستور داده است که تا اطلاع بعدی، کار کارمندان زن شان را متوقف کنند.