ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، امروز (شنبه، ۲۴ جدی) در رشتهتویتی در واکنش به نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، گفته است که امارت اسلامی نگرانیهای این شورا را درک میکند.
آقای مجاهد، افزوده است که امارت اسلامی تلاش میکند تمام امور را در «پرتو شریعت اسلامی» تنظیم کند.
او نوشته است: «در مورد نشست شورای امنیت ملل متحد، باید گفت که ا.ا.ا نگرانیهای آنها را درک میکند؛ ولی امارت اسلامی تلاش میورزد که تمام امور را در پرتو شریعت اسلامی تنظیم کند. زیرا روی احساس مسئولیت در برابر دین و مردم خود نمیتواند به اقدامات غیرشرعی در کشور اجازه بدهد.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
سخنگوی امارت اسلامی، تأکید کرده است که سازمانهای جهانی و کشورها نباید کمکهای انسانی را با مسائل سیاسی ربط بدهند.
ذبیحالله مجاهد، گفته است: «ایجاب میکند که سازمانهای جهانی و کشورها، حالت کشور ما و خواستهای دینی ملت ما را درک کنند و موضوعات بشری و همچنان کمکهای انسانی را با مسائل سیاسی ربط ندهند.»
او همچنان گفته که امارت اسلامی در تمام آن بخشها به همکاریها آماده است که در تطابق با اصول دینی و ارزشهای کشور قرار داشته باشد.
این در حالی است که ۱۱ عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیهی مشترکی، در بارهی وضعیت «بحرانی زنان و دختران در افغانستان» ابراز نگرانی کرده و از امارت اسلامی خواسته اند که بیدرنگ تمام اقدامات علیه زنان و دختران افغان را لغو کند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
این شمار اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد، اقدامات علیه زنان و دختران افغان از سوی امارت اسلامی را «ظالمانه» خوانده اند. این بیانیهی مشترک روز جمعه، ۲۳ جدی، از سوی آلبانی، برازیل، اکوادور، فرانسه، گابن، جاپان، مالت، سوئیس، امارات متحدهی عربی، بریتانیا و ایالات متحدهی امریکا امضا و پخش شده است.
در این بیانیه همچنان از امارت اسلامی خواسته شده است که به تعهدات افغانستان در قطعنامهی ۲۵۹۳ شورای امنیت سازمان ملل پایبند باشد و به حقوق زنان و دختران و مشارکت کامل، برابر و معنادار آنها در سیاست، اقتصاد، آموزش و فضای عمومی جامعه، احترام بگذارند.
در این بیانیه آمده است که بدون مشارکت کامل زنان در روندهای امدادرسانی، سازمانهای غیردولتی قادر نخواهند بود که برای ارائهی خدمات به نیازمندان، به ویژه زنان و دختران دسترسی پیدا کنند. آنان بر اجازهی دسترسی کامل، ایمن و بدون مانع برای فعالان بشردوستانه بدون درنظرگرفتن جنسیت شان تأکید کرده اند.