یما سیاووش، گویندۀ معروف تلویزیونی و مشاور بانک مرکزی افغانستان، در تاریخ هفدهم عقرب/آبان امسال با دو همکارش در انفجاری در ناحیۀ نهم شهر کابل کشته شدند.
پیش از این خانوادۀ یما سیاووش خواستار بررسی پروندۀ قتل فرزندشان از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد شدند؛ اما پاسخی از سوی این سازمان دریافت نکردند.
امروز (سهشنبه، بیستویکم دلو/بهمن) اعضای خانوادۀ یما سیاووش برای بار سوم خواستشان را به شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح کردند.
داوود سیاووش، پدر یما سیاووش میگوید که دولت ارادۀ پیگیری پروندۀ فرزندش و معرفی قاتل او را ندارد؛ از همینرو، به سازمان ملل متحد شکایت کرده است. به گفتۀ آقای سیاووش، در افغانستان نهاد مستقل عدلی و قضایی وجود ندارد و یافتههای وزارت داخله و ریاست امنیت ملی کشور در پیوند به قتل یما سیاووش در تناقض قرار دارد.
او میگوید: «دولت به ما به شکل گستاخانه گفت که از هیاهوی رسانهیی کاری ساخته نیست. دولت در مقابل خواست ما اینچنین پاسخ داد. ما در این حالت مجبور شدیم یک استغاثه به شورای امنیت سازمان ملل متحد نوشته کنیم و از آنان خواستیم تا هیأت بیطرف کریمنال تخنیک موظف کند که کمرههای بانک را بررسی کند.»
صدیقالله توحیدی، مسئول کمیتۀ مصونیت خبرنگاران افغان میگوید، نهادهای پشتیبان رسانهها از شورای امنیت سازمان ملل متحد میخواهند تا یک هیأت بیطرف را برای بررسی پروندۀ قتل یما سیاووش به افغانستان بفرستد؛ زیرا آنان به یافتههای نهادهای کشفی و امنیتی کشور باور ندارند.
شیخ عبدالکبیر حیدری، عالم دین میگوید، کشتن یک فرد در دین اسلام گناه کبیره است و در قرآن آمده، کسی که یک فرد را بکشد، مانند این است که تمام انسانها را کشته است.
اعضای خانوادۀ یما سیاووش میگویند، دستکم شهروندان ده ولایت با امضای طوماری از خواست آنان مبنی بر بررسی پروندۀ ترور یما سیاووش توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد پشتیبانی کردهاند.