امروز (دوشنبه، ۲۴ دلو/۱۳ فبروری) برابر با روز جهانی رادیو است. هم‌زمان با این روز، رادیوی محلی «سحر» در هرات که ویژه‌ی زنان بود، به دلیل محدودیت‌های سیاسی و مشکلات اقتصادی، از فعالیت باز مانده است.

فرشته کریمی، مدیرمسئول این رادیو، به سلا‌م‌وطندار می‌گوید که مشکلات اقتصادی و وضع موجود، سبب شده است تا او و هم‌کارانش از ادامه‌ی کار دل‌زده شوند و نتوانند دیگر برای مخاطبان شان برنامه تهیه و پخش کنند.

او می‌افزاید: «رادیو سحر هم از آن جمله رادیوها بود که متأسفانه از لحاظ اقتصادی در شرایط بدی قرار داشت و برای ادامه‌ی فعالیت‌هایش بودجه نداشت. دلیل دیگر این است که تنها رسانه‌ای بود که در حوزه‌ی زنان کار می‌کرد و تقریباً ۸۰ درصد کارمندان این رسانه را زنان تشکیل می‌داد. سلسله محدودیت‌هایی که در این اواخر بر رسانه‌ها وضع شد به ویژه بر رسانه‌هایی مانند رادیو سحر که در حوزه‌ی زنان کار می‌کرد، سبب شد که بیش‌تر کارمندان ما از کار در رسانه دل‌زده شوند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

از سویی هم، شماری دیگر از مسئولان رادیوها و نهادهای پشتیبان رسانه‌ها در ولایت‌های غربی و جنوب‌غربی، می‌گویند که در صورت ادامه‌ی مشکلات اقتصادی، رادیوهای بیش‌تری در این ولایت‌ها بسته خواهند شد.

رادیوهای محلی در افغانستان در حالی یکی پی دیگری، از فعالیت باز می‌مانند که بر بنیاد گفته‌های مخاطبان، در شرایط کنونی رادیو بیش‌تر از هر رسانه‌‌ای قابل دست‌رس است.

عبدالبصیر، باشنده‌ی شهر فیروزکوه، مرکز غور می‌گوید: «در ولایت غور ما در کنار این که دیگر رادیوها را می‌شنویم، خوش‌بختانه بیش از نُه تا ۱۰ سال می‌شود که رادیو سلام‌وطندار هم در این جا نشرات دارد و ما همیشه معلومات، برنامه‌ها، خبرها و گزارش‌های این رادیو را دنبال می‌کنیم. سلا‌م‌وطندار برنامه‌های بسیار خوبی دارد و خبر‌ها و گزارش‌های بسیار دقیق و به موقع نشر می‌کند.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

با این همه، مسئولان در شماری از ولایت‌ها، می‌گویند که رهبری وزارت اطلاعات و فرهنگ، با رادیوها هم‌کاری نزدیکی دارد.

نعیم‌الحق حقانی، رییس اطلاعات ‌و فرهنگ هرات، می‌گوید: «بحث‌هایی که در ارتباط به رادیو، تلویزیون و رسانه‌ها باشد، تحت پوشش و هدایت قرار می‌گیرند و برای رفع مشکلات و ایجاد تسهیلات برای اهل رادیو، تمام اقدامات لازم روی دست گرفته شده است.»

از روز جهانی رادیو در افغانستان در حالی بزرگ‌داشت می‌شود که از ۳۰۷ دستگاه‌ رادیویی در کشور، اکنون کم‌تر از ۱۷۰ دستگاه رادیویی آن فعال اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: