همزمان با روز جهانی مبارزه با مواد مخدر، مسئولان در وزارت صحت عامه، میگویند که در نزدیک به سه سال گذشته دهها هزار فرد معتاد به مصرف مواد مخدر را، درمان کرده اند.
عبدالولی حقانی، معین عرضهی خدمات وزارت صحت عامه، در برنامهی گرامیداشت از این روز میگوید که اکنون ۶۱ مرکز ویژهی ترک اعتیاد در افغانستان فعال است که سالانه بیش از ۳۰ هزار فرد معتاد به مصرف مواد مخدر را درمان میکند. او میافزاید: «پس از آمدن امارت اسلامی، ۵۴ هزار و ۳۴۷ فرد معتاد به مصرف مواد مخدر درمان شده است؛ ظرفیت درمان مرکزهای درمانی در هر سال، به بیش از ۳۰ هزار و ۸۰۰ تن میرسد؛ با وجود امکانات و تجهیزات ناکافی، این مرکزها خدمات بهداشتی خوبی ارائه کرده است.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
شمسالرحمان منهاج، نمایندهی معینیت مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله نیز، میگوید که امارت اسلامی با منع کاشت و تولید مواد مخدر و با درمان افراد معتاد به مصرف این مواد، توانسته در بخش مبارزه با مواد مخدر دستآوردهای خوبی داشته باشد.
او میافزاید: «پس از رویکارآمدن امارت اسلامی ۱۱۴ هزار و ۳۴۰ فرد معتاد به مصرف مواد مخدر گردآوری و به مرکزهای درمانی ترک اعتیاد فرستاده شده است. از آغاز ۱۴۰۲ تا پایان این سال، ۳۳ هزار و ۲۲۶ تن گردآوری شده و از این میان هزار و ۸۰۰ تن از مرکزهای فنی و حرفهای فارغ شده است.»
مقامهای امارت اسلامی، تأکید میکنند که مبارزه با مواد مخدر نیازمند همکاریهای بینالمللی است.
جمشید تنولی، نمایندهی سازمان جهانی بهداشت اما با نگرانی از افزایش سالانهی شمار مصرفکنندگان مواد مخدر در جهان، میگوید که افغانستان برای مبارزه با مواد مخدر باید قانون ایجاد و مرزهایش را کنترل کند. او میافزاید: «در ۲۰۱۱، ۲۴۰ میلیون فرد معتاد به مصرف مواد مخدر در سراسر جهان بود، این رقم اما در ۲۰۲۱ به ۲۹۶ میلیون رسید، برای مقابلهی اثربخش یک رویکرد جامع و چندسکتوری نیاز است؛ با توجه به افزایش مصرفکنندگان مواد مخدر در جهان، ممکن در افغانستان نیز افزایش یافته باشد.»
در سوی دیگر، شماری از افراد معتاد به مصرف مواد مخدر که اکنون زیر درمان قرار دارند، از حکومت میخواهند که پس از پایان دورهی ترک اعتیاد، زمینهی کار را به آنها فراهم کند.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
هارون ۲۷ساله که هفت سال پیش به مصرف مواد مخدر معتاد شده است، میگوید: «۲۸روز است زیر درمان استم، همه از دست من به تشویش و جگرخون اند؛ میخواهم خوب شوم و نان حلال برای خانوادهام پیدا کنم. باید مصروفیت برای ما ایجاد شود؛ چون عمل از دست بیکاری است.»
۲۶ جون از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به هدف مبارزه با مواد مخدر،کنترل و انجام اقدامهای بینالمللی در برابر قاچاق آن، به عنوان روز جهانی مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است.