نشست «روزهای زنان افغانستان»؛ نشست دو روزهیی که روز گذشته در شهر بروکسل، پایتخت بلجیم از سوی پارلمان اتحادیۀ اروپا آغاز شده است. اتحادیۀ اروپا در یک اعلامیه گفته است که این نشست به زوایای مختلفی از جمله بحران بشری حاکم در افغانستان، حکومت «سرکوبگر امارت اسلامی» و چالشهای فراراه زنان افغان میپردازد.
سیما سمر، رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان که بهعنوان نمایندۀ زنان افغانستان در این نشست شرکت کرده است، با ابراز نگرانی میگوید که وضعیت در افغاستان هر روز بدتر میشود. بانو سمر از جامعۀ جهانی میخواهد که زنان افغانستان نباید به حاشیه رانده شوند. او میافزاید که کمکهای بشردوستانه در افغانستان مکلفیت اخلاقی جامعۀ جهانیست.
ظریفه غفاری، شهردار پیشین میدانشهر، یکی دیگر از سخنرانان این نشست بود. او از پارلمان اتحادیۀ اروپا میخواهد که نباید به امارت اسلامی بار بار فرصت داده شود. او میافزاید: «ما نمیتوانیم برای چند هزار طالب ۳۵ تا ۴۰ میلیون انسان را رها کنیم.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
حوریه مصدق، مدافع حقوق زنان، از اتحادیۀ اروپا میخواهد که نباید برای افرادی که پیشینۀ جرمی دارند، در اینگونه نشستها فرصت حرفزدن داده شود. ظاهراً منظور مصدق، حضور امارت اسلامی در نشست اسلو است که دولت ناروی برای امارت اسلامی این فرصت را داده بود.
حوریه مصدق میگوید: «بگذارید یک پرسش را مطرح کنم، زمانی که ما نمایندههای زنان در این نشست شرکت میکنیم، باید فُرمی را پُر کنیم که سابقۀ جرمی نداریم و هیچ جرمی را مرتکب نشدهایم. پس چهگونه اعضای امارت اسلامی در نشست ناروی بدون هیچ پرسشی شرکت میکنند، آنها در فُرم چه نوشته میکنند؟»
روبرتا متزولا، رئیس پارلمان اتحادیۀ اروپا، میگوید که جهان باید نیازهای زنان افغانستان را در اولویت قرار دهد و هرگونه تعامل با امارت اسلامی را براساس پیششرطهای رعایت حقوق زنان در نظر بگیرد.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
او که در نخستین روز نشست پارلمان اروپا سخنرانی میکرد، از موضعگیری پارلمان اتحادیۀ اروپا در برابر حقوق زنان و دسترسی آنان به آموزش، کار و مشارکت اجتماعی زنان در افغانستان اطمینان میدهد. رئیس پارلمان اتحادیۀ اروپا، تبعیض نظاممند جنسیتی از سوی امارت اسلامی در برابر زنان افغانستان را نیز محکوم کرد.
روبرتا متزولا گفته است: «با تسلط امارت اسلامی بر افغانستان، وضعیت حقوق بشر وخیمتر شده است بهویژه برای زنان و دختران. تبعیض سیستماتیک/نظاممند جنسیتی علیه زنان افغانستان قابل نگرانیست و آنان از حق دسترسی به آموزش، کار و شمولیت در عرصههای اجتماعی و تصمیمگیرنده محروم شدهاند.»
این نشست از سوی پارلمان اتحادیۀ اروپا زیر عنوان «روزهای زنان افغانستان» به مدت دو روز در بروکسل، پایتخت بلجیم برگزار شده و امروز روز آخر این نشست است که دربارۀ وضعیت کنونی زنان افغانستان بحث و گفتوگو خواهد شد.