Asset 1SWN

کشف ۱۰ انبار مواد خوراکی؛ کمک‌هایی که به سیل‌زده‌گان باید توزیع می‌شد

Parvan (4)

هیأت بررسی‌کنندۀ کمک‌ها به سیل‌زده‌گان پروان ده انبار پر از مواد خوراکی و اولیه را کشف کرده که تا هنوز سربسته مانده و باز نشده است.

تا هنوز یک‌ماه‌وچند روز از سرازیری سیلاب در ولایت پروان می‌گذرد، این رویداد خسارات سنگین مالی و جانی برجا گذاشت و مجلس نماینده‌گان برای بررسی کمک‌ها به سیل‌زده‌گان چندی پیش هیأتی را به ریاست الله‌گل مجاهد، نمایندۀ مردم کابل گماشت تا چه‌گونه‌گی کمک‌رسانی و توزیع آن به نیازمندان را بررسی کند.

عبدالظاهر سالنگی، نمایندۀ مردم پروان در مجلس و عضو این هیأت به سلام‌وطندار می‌گوید که تا هنوز ۱۰ انبار پر از مواد خوراکی و ابتدایی از جمله صدها بوری آرد و برنج، روغن، کنسروهای نخود، لوبیا و ماهی، شیر، صدها بوری شکر، مواد شوینده، صدها تخته قالین ایرانی، ده‌ها لوله فرش ۳۰ تا ۳۵ متره و هزاران بستۀ مواد غذایی به شمول ۱۰۰ هزار دالری که نزد والی بوده، «سربسته و به دور از چشم مردم نگه‌داری شده است.»

سیداحمد سیلاب، عضو هیأت حقیقت‌یاب کمک‌ها به پروان، حکومت محلی این ولایت را به بی‌عدالتی در توزیع کمک‌ها متهم می‌کند و می‌گوید، با این که سیل‌زده‌گان در وضعیت بدی به سر می‌برند، حکومت محلی صدها کالا و مواد خوراکی را در ذخیره‌گاه‌ها انبار کرده و از مردم پنهان نگه داشته است.

فعالان مدنی پروان از وجود این انبارها بی‌خبرند و می‌گویند، جز محموله‌های کمکی ایران، از هیچ کمک دیگری که انبار شده باشد، آگاهی ندارند. محمدشفیع مشفق، مسئول بورد نهادهای مدنی پروان به سلام‌وطندار می‌گوید، بارها از ادارۀ محلی خواستار پاسخ‌گویی در زمینۀ توزیع کمک‌ها شده‌اند، اما تا هنوز هیچ پاسخی در این زمینه دریافت نکرده‌اند.

اما فضل‌الدین عیار، والی پروان به سلام‌وطندار می‌گوید، محموله‌های انبارشده کمک‌های کشور ایران، وزارت دولت در امور مبارزه با رویدادهای طبیعی و شماری از نهادهای دیگر است که به خاطر جلوگیری از دستبرد برای توزیع در فرصت مناسب انبار شده است.

امین‌الله شکوری، رئیس شورای ولایتی پروان نیز می‌گوید، در صورتی که از مواد کمکی ذخیره‌شده به سود فردی خاص استفاده شود، آنان دست روی دست نخواهند نشست. به گفتۀ آقای شکوری، هیچ شکایتی در این زمینه دریافت نکرده‌اند.

انبارهای پر از مواد خوراکی در حالی کشف شده است که والی پروان چند روز پیش گفته بود، اگر کمک‌های سرازیرشده به پروان ذخیره می‌شد، تا یک سال دیگر باشنده‌گان این ولایت با مشکل مواد خوراکی روبه‌رو نمی‌شدند.

حکومت محلی پروان با وجود گذشت زمان طولانی تا کنون حاضر نشده است در مورد آمار کمک‌کننده‌گان، کمک‌های انجام‌شده، چه‌گونه‌گی توزیع کمک‌ها به نیازمندان و مسایل دیگر به رسانه‌ها معلومات دهد.

مرتبط با این خبر:

شریک قیلینگ:
خبر اوقووچی
تیگیشلی خبرلر و تحلیل‌لر

سلام‌وطندار خبرلری و گزارش‌لری نینگ اجتماعی ترماق‌لردن تعقیب قیلینگ:

توییتر

تلگرام