سازمان ملل متحد در تازهترین واکنش خود در برابر بازداشتن زنان از کار در مؤسسههای غیردولتی داخلی و خارجی در افغانستان، گفته است که کار زنان در مؤسسهها قابل گفتوگو نیست و امارت اسلامی، باید از این تصمیم خود عقبنشینی کند.
در بیانیهی مشترک سازمان ملل متحد و شماری از نهادهای خیریه که ناوقت روز گذشته پخش شده، تأکید شده است که توقف کار زنان، بر ارائهی کمکهای بشردوستانه در این کشور تأثیر منفی خواهد گذاشت.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در بخشی از این اعلامیه، آمده است: «ما محدودیتهای کاری وضعشده را نادیده گرفته نمیتوانیم و هرچند برنامههای حیاتی خود را ادامه میدهیم؛ اما پیشبینی میکنیم که بسیاری از فعالیتهای ما متوقف میشود؛ زیرا نمیتوانیم بدون کارمند زن کمکهای بشردوستانه را به صورت اصولی توزیع کنیم.»
در همین حال، وزیران امور خارجهی ۱۲ کشور نیز، با پخش اعلامیهی مشترکی، از امارت اسلامی خواستار لغو تصمیم توقف کار زنان در مؤسسههای غیردولتی شده اند.
این اعلامیه که از سوی وزیران خارجهی آسترالیا، امریکا، کانادا، بریتانیا، ناروی، آلمان، فرانسه، هالند، جاپان، ایتالیا، سوئیس، دنمارک و نمایندهی اتحادیهی اروپا صادر شده، در آن از تأثیرات منفی توقف کار زنان برای رسیدگی به افراد آسیبپذیر و نیازمند به کمکهای بشری، هشدار داده شده است.
فعالان حقوق زن در افغانستان اما از رویکرد جامعهی جهانی و سازمان ملل متحد در راستای پشتیبانی از حقوق زنان در افغانستان، انتقاد دارند.
شمایل توانا، فعال حقوق زن، میگوید: «با توجه به این همه محدودیتها بر زنان، ما انتظار داشتیم که جهان و سازمان ملل از مرحلهی واکنشی برآیند و اقدامات جدی و عملی بگیرند؛ ولی میبینیم که آنها مثل همیشه فقط واکنش و نظریهی خود را ابراز میکنند.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
معصومه حسینی، دیگر فعال حقوق زن، نیز میگوید: «به باور من، سازمانها و جهان نیز، افغانستان را به تماشا گرفته اند و موضوع افغانستان نزد شان عادی شده است.»
گفتنی است که پس از بازداشتن زنان از کار در مؤسسههای غیردولتی از سوی امارت اسلامی، پنج سازمان بینالمللی که به نیازمندان در افغانستان کمکهای بشری ارائه میکرد، فعالیت شان در این کشور را متوقف کرده اند.