صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، وضعیت زنان را در افغانستان «غمانگیز و نگرانکننده» خوانده است.
یونیسف، روز گذشته (چهارشنبه، ۲۵ اسد)، با پخش گزارشی زیر عنوان «برابری جنسیتی، مبارزه برای تحصیل دختران در افغانستان»، با ابراز نگرانی گفته که وضعیت روانی دختران و زنان در افغانستان نگرانکننده است.
مسئولان بخش امریکای یونیسف، پس از گفتوگو با مربی تیم دختران رباتیک افغانستان، گفته که از سال ۲۰۲۱ به این سو، با افزایش ممنوعیتها در برابر زنان، افسردگی در میان آنها گسترش یافته است.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در بخشی از گزارش یونیسف آمده است: «وضعیت دختران در افغانستان، غیرقابل درک است. افسردگی گسترده است و میزان خودکشی در بین دختران افغان افزایش یافته است. این غمانگیز است.»
شماری از دختران در افغانستان که از افسردگی شدید رنج میبرند، میگویند که این روزها زندگی برای شان رنگی ندارد و احساس میکنند به دلیل فشارهای روانی زیاد سالها پیر شده اند.
راحیل که از نزدیک به یک سال به این سو، از رفتن به کار و دانشگاه منع شده است، میگوید که شبوروزهایش را در چهاردیواری خانه میگذراند و هیچ برنامهای دیگر ندارد.
او، میافزاید ناامیدی و بیبرنامگی سبب شده که ناخوشیها و پرخاشگری در او بیشتر شود.
راحیل، میگوید: «زندگی برایم معنایی ندارد و حال دلم خوش نیست. این روزها خیلی بد میگذرد. از جشنرفتن هم دلزده شدهام. چیزی که برایش خوش بودم و تلاش میکردم، رؤیاهایم بود.»
بیبرنامگی و روزمرگیهای کسلکننده، سبب شده که بیشتر دوستان راحیل، نیز از آیندهی روشن ناامید شوند و تن به ازدواج بدهند.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
همین گونه، ثریا روحی که در حکومت پیشین در ادارههای دولتی کار میکرد و فعال حقوقی نیز بود، میگوید از این که این روزها خانهنشین شده، به ناخوشیهای روانی گرفتار شده است.
او میافزاید: «این دو سال سختترین روزها و درسهای زندگیام بود. به اندازهی سالهایی که هنوز زندگی نکردهام، پیر شدهام.»
یونیسف در حالی وضعیت زنان در افغانستان را نگرانکننده عنوان میکند که پس ازممنوعیت کار و آموزش زنان و دختران، شماری از آنها به بیماریهای روانی مبتلا شده اند.