صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، اعلام کرده است که جنوب آسیا به شمول افغانستان، دارای بالاترین درصد کودکانی است که در معرض گرمای شدید قرار دارند.
یونیسف، امروز (دوشنبه، ۱۶ اسد)، با پخش گزارشی در تویترش، گفته است که ۷۶ درصد -۴۶۰ میلیون- کودکان در جنوب آسیا به شمول افغانستان، در معرض گرمای شدید قرار دارند.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
بر اساس شاخص خطر آبوهوایی کودکان سال ۲۰۲۱ یونیسف (CCRI)، کودکان در افغانستان، بنگلادش، هند، مالدیو و پاکستان در معرض «خطر بسیار شدید» از تأثیرات تغییرات آبوهوایی قرار دارند.
یونیسف، همچنان گفته است: «در حالی که کشورها در حال آمادهشدن برای تأثیرات بدتر تغییرات آبوهوایی اند، ما به رهبران خود نیاز داریم تا برای محافظت از کودکان و آیندهی آنها، اقدامهای فوری اقلیمی را انجام دهند.»
در گزارش یونیسف، افزوده شده است که از هر چهار کودک در جنوب آسیا، سه کودک در معرض دمای بالای گرما قرار دارند در حالی که تنها یک کودک از هر سه کودک در سطح جهان، در این وضعیت به سر میبرند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
این در حالی است که دمای هوا در هفتههای پسین به گونهی کمپیشینهای در کشور افزایش یافته و در شماری از ولایتها درجهی حرارت به بیش از ۴۵ درجهی سانتیگراد رسیده است.
همزمان با گسترش بیش از حد موج گرما در شماری از ولایتها، دانشآموزان شماری از مکتبها در ولایتهای مختلف، به دلیل دسترسینداشتن به امکانات سرمایشی، هر روز در اثر گرمای شدید در صنفهای درسی خون دماغ، بیهوش یا با دیگر مشکلات صحی روبهرو میشوند.
پیش از این، دانشآموزان دورههای ابتداییه و متوسطه در کابل، هرات، بلخ و جوزجان، خواستار تعطیلی مکتبها شدند.