صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، روز گذشته در گزارشی گفته است که هماکنون در برخی از ولایتهای افغانستان به ویژه در کندهار، ۸۵ درصد دختران از آموزش و رفتن به مکتب محروم اند.
این نهاد تأکید کرده است که دستکم ۴.۲ میلیون کودک در افغانستان، از رفتن به مکتب محروم استند که نزدیک به ۶۰ درصد آنها دختران اند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
در گزارش یونیسف آمده است: «در جریان سال روان، یونیسف زمینهی آموزش را برای بیش از ۳۰۰ هزار کودک محروم از مکتب فراهم کرده است که از این میان، ۵۵ درصد آنها دختران استند و قرار است در سال آینده، به ۶۰۰ هزار کودک دیگر محروم از مکتب، زمینهی آموزش را فراهم کنیم.»
در همین حال، بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی، به سلاموطندار میگوید که این حکومت تلاش دارد تا زمینهی دسترسی همه کودکان را به آموزش فراهم کند.
آقای کریمی میافزاید: «امارت اسلامی برای دسترسی به آموزش کودکان تلاش بیشتر میکند و اکنون در سراسر کشور، کودکان از حق آموزش برخوردار اند و همه زمینههای کسب آموزش برای شان فراهم است.»
با این حال، شماری از کارشناسان آموزشوپرورش با اشاره به ناتوانی امارت اسلامی برای فراهمکردن زمینهی آموزش به همه کودکان در سراسر کشور، از جامعهی بینالمللی میخواهند که برای دسترسی کودکان به آموزشهای همگانی، با وزارت معارف همکاری کند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
صدیق پتمن، کارشناس آموزشوپرورش، میگوید: «حکومت پیشین هم قادر نبود که دسترسی به آموزش را برای همه کودکان فراهم کند و امارت اسلامی هم توانایی ندارد که به همه کودکان زمینهی آموزش را فراهم کند. پس باید کشورهای خارجی پشتیبانی شان را از معارف در بخش دسترسی سراسری کودکان محروم از آموزش، اعلام کنند.»
گفتنی است که به دلیل جنگها و رویدادهای طبیعی، میلیونها شهروند افغانستان در سالهای پسین به درونکوچی مجبور شده اند که در نتیجه کودکان شان از روند آموزش بازمانده اند. از سویی هم، به دنبال رویکارآمدن امارت اسلامی، دانشآموزان دختر بالاتر از صنف ششم نیز، از رفتن به مکتب منع شده اند.