شماری از زنان و دختران در جوزجان میگویند که پس از سقوط حکومت پیشین و رویکارآمدن امارت اسلامی، بر فعالیتهای آنان محدودیت وضع شده است. به گفتۀ آنان، وضع محدودیت بر زنان و دختران سبب مشکلات روانی و نیز افزایش فقر در کشور میشود.
این زنان و دختران در مراسم فراغت دهها تن از دختران از یک کارگاه آموزشی، تأکید کردهاند که پیش از رویکارآمدن امارت اسلامی ۴۰ درصد زنان و دختران جوزجانی در کنار آموزش، کار میکردند و در اقتصاد خانوادههایشان نقش داشتند، اما اکنون اِعمال محدودیت، آنان را در تنگنای اقتصادی قرار داده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
فرنگیس، یک تن از دختران جوزجانی، به سلاموطندار میگوید: «ما هم میخواهیم مانند آنها فعالیت و دستاورد داشته باشیم که بالاخره خود را به جامعه ثابت بسازیم. وقتی ما حق برابر داریم باید در همه عرصهها حق برابر داشته باشیم و این حق تعلیم و حق کار بر ما است که باید کار کنیم.»
با این حال، مسئولان محلی امارت اسلامی در جوزجان میگویند که به خواستههای زنان و دختران بر بنیاد اصول اسلامی رسیدهگی میکنند.
بدرالدین قدوسی، رئیس خدمات سکتوری مقام ولایت جوزجان، میگوید که امارت اسلامی بر فعالیت زنان و دختران در چارچوب شریعت اسلامی مشکلی ندارد.
از سوی دیگر، فعالان حقوق زن بر نقش کلیدی زنان در جامعه تأکید میکنند و میگویند که بدون حضور زنان، جامعه فلج میشود.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
قابل یادآوریست که بستهماندن مکتبهای دختران بالاتر از صنف ششم در بیش از هشت ماه پسین، سبب نگرانی شهروندان و جامعۀ جهانی شده است. وزارت معارف گفته که برای بازگشایی مکتبها، منتظر هدایت رهبری امارت اسلامی است.