مسئولان وزارت صنعت و تجارت حکومت سرپرست، می‌گویند که هیئتی از آذربایجان به سرپرستی معین وزارت اقتصاد این کشور و هم‌چنان هیئتی از اوزبیکستان به رهبری وزیر صنعت و تجارت این کشور، به دعوت رسمی امارت اسلامی امروز (پنج‌شنبه، ۲۵ اسد) برای اشتراک در نشست سه‌جانبه‌ی افغانستان، آذربایجان و اوزبیکستان، به کابل آمده اند.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت حکومت سرپرست، می‌گوید در نشست سه‌جانبه که قرار است در کابل برگزار شود، در باره‌ی مسائل مختلف اقتصادی از جمله مسئله‌ی ترانزیتی چون فعال‌سازی «راه لاجورد» گفت‌وگو خواهد شد.

نورالدین عزیزی، می‌افزاید: «راه لاجورد است که می‌خواهیم دوباره از سر بگیریم. ترانزیتی که ما می‎خواهیم از راه ترکمنستان و هم‌چنان از راه آذربایجان داشته باشیم و در اروپا. پس می‌خواهیم که دوباره این آزاد شود. در سفرهای قبلی ما، روی این موضوعات بسیار به تفصیل بحث شده؛ یعنی در عموم می‌خواهیم که یک ارتباط بسیار خوب در منطقه داشته باشیم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

از سویی هم، وزارت صنعت و تجارت، در خبرنامه‌ای گفته است که در این نشست سه‌جانبه، هم‌چنان در باره‌ی توسعه‌ی روابط سه‌جانبه‌ی اقتصادی و تجارتی، توسعه‌ی روابط سه‌جانبه‌ی سکتور ترانسپورت و لجستیک، انجام اکتشاف‌های جیولوژیکی مواد معدنی جامد در افغانستان، انجام اکتشاف‌ها در مناطقی دارای ظرفیت زیاد مواد معدنی و ساحات هایدروکاربن و تطبیق پروژه‌ی تولید سمنت در شمال افغانستان با ظرفیت یک میلیون تن در سال نیز گفت‌وگو خواهد شد.

شماری از آگاهان مسائل اقتصادی، با استقبال از برگزاری چنین نشست‌ها، می‌گویند که افزایش تعامل‌های تجارتی و اقتصادی افغانستان با منطقه، می‌تواند سبب توسعه‌ی اقتصادی و جذب سرمایه‌گذاری‌ها در کشور شود.

امیدالله قاسم‌زی، آگاه مسائل اقتصادی، در این باره می‌گوید: «این امر از یک جهت می‌تواند در راستای توسعه‌ی اقتصادی از اهمیت خوبی برخوردار باشد و در کنارش می‌تواند زمینه‌ی اشتغال‌زایی را هم‌چنان با سرمایه‌گذرای‌های داخلی و خارجی در افغانستان فراهم بسازد و در نهایت سبب کاهش فقر و پویایی اقتصادی در افغانستان خواهد شد.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

عبدالنصیر رشتیا، دیگر آگاه مسائل اقتصادی، می‌گوید که در افغانستان ظرفیت‌های خوب سرمایه‌گذاری وجود دارد و سرمایه‌گذاری‌های خارجی سبب ایجاد فرصت‌‎های کاری در افغانستان خواهد شد.

او می‌افزاید: «ظرفیت کلان سرمایه‌گذاری موجود است. هرازگاهی که روابط خوب اقتصادی و سیاسی با کشورهای منطقه خصوصاً با کشورهای همسایه‌ی خود داشته باشیم؛ بدون شک افغانستان را کمک خواهد کرد تا ما را حرکت بدهد به سمت رشد اقتصاد، ایجاد کار و هم‌چنان بهبود روابط خوب با سایر کشورها.»

امارت اسلامی با وجود به‌رسمیت‌شناخته‌نشدن از سوی جهان، در سه سال گذشته تلاش کرده است که با گسترش روابط اقتصادی و ترانزیتی با منطقه به ویژه آسیای مرکزی، به رشد اقتصادی افغانستان کمک کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: