شماری از کشاورزان در ننگرهار، با خرسندی از پیش‌رفت در زمینه‌ی کشاورزی، می‌گویند که امسال کشت توت‌زمینی در این ولایت افزایش یافته است. به گفته‌ی آنان، این محصول بیش‌تر در مناطقی کشت ‌شده که پیش از این در آن جا کوکنار کشت می‌شد.

سلیم، باشنده‌ی ولسوالی خوگیانی ننگرهار که از دو سال پیش در پنج جریب زمین خود توت‌زمینی کاشته است، می‌گوید از مقدار حاصلاتی که به دست آورده، راضی است و می‌خواهد در آینده نیز زمین‌های بیش‌تری را به کشت این محصول، اختصاص بدهد. او، توت‌زمینی را جایگزین مناسبی برای کوکنار و سودمندتر از آن می‌داند. سلیم می‌افزاید: «زحمتش زیاد است؛ اما سود آن خوب است. هر جریب، در یک فصل تا ۲۰۰ هزار افغانی سود می‌دهد. هر بسته‌ی ۶۰۰ گرام به ۱۰۰ افغانی فروخته می‌شود.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

عبیدالله، دیگر کشاورز در ولسوالی بتی‌کوت ننگرهار است که در دو جریب زمینش توت‌زمینی کاشته است. او از حکومت می‌خواهد که افزون بر بازاریابی، برای نگه‌داری توت‌زمینی، سردخانه‌هایی بسازد و در کنار آن، تسهیلات لازم را برای کشت این محصول به کشاورزان فراهم کند. عبیدالله، می‌گوید: «قبلاً گندم، جواری و دیگر محصولات می‌کاشتم که سود چندانی نداشت؛ اما اکنون که توت‌زمینی کاشته‌ام، سود آن زیادتر است. از حکومت می‌خواهم در بخش بسته‌بندی و جمع‌آوری محصولات به کشاورزان کمک و محصولات ما را به کشورهای دیگر صادر کند.»

در همین حال، فروشندگان توت‌زمینی در ننگرهار، می‌گویند که این میوه، به دلیل رنگ و مزه‌ی خوبش معروف است و خریداران زیاد و بازار گرم فروش نیز دارد. حمید که در شهر جلال‌آباد، مرکز ننگرهار، توت‌زمینی می‌فروشد، می‌گوید که از فروش آن، سود خوبی به دست می‌آورد. او می‌افزاید: «توت‌زمینی خریداران زیادی دارد. از حکومت تقاضا دارم کشت توت‌زمینی را بیش‌تر کند که هم زمینه‌ی کار به مردم فراهم شود و هم کشاورزان سود ببرند.»

از سویی هم، شماری از کارشناسان امور زراعت در ننگرهار، می‌گویند که حکومت برای پشتیبانی و تقویت بخش زراعت در این ولایت، باید تلاش‌های خود را سرعت بدهد. احمدویس رسا، کارشناس امور زراعت، می‌گوید که اگر برای تقویت بخش زراعت کار شود، کشاورزان خودکفا خواهند شد و در آینده افزون بر میوه‌های خشک، صادرات سبزی‌ و میوه‌های تازه نیز افزایش خواهد یافت. او می‌افزاید: «در کشور ما زمین‌های زیادی برای کشاورزی وجود دارد که توجه چندانی به آن نشده است. حکومت نه تنها برای توت‌زمینی؛ بل باید برای تمام محصولات کشاورزان بازار خوبی ایجاد کند.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

با این حال، مسئولان در ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ننگرهار، می‌گویند که کشت توت‌زمینی در این ولایت، نسبت به گذشته افزایش یافته است و آنان تلاش می‌کنند تا این روند بیش‌تر گسترش یابد. نعمت‌الله اکبری، آمر امور خدمات زراعتی در این ریاست، می‌گوید که هم‌اکنون در شش ولسوالی ننگرهار، توت‌زمینی کاشته شده است و روند کاشت این محصول روزبه‌روز بیش‌تر می‌شود. او می‌افزاید: «توت‌زمینی در ولسوالی‌های دره‌ی نور، سرخ‌رود، بهسود، بتی‌کوت، خوگیانی و کامه‌ی ولایت ننگرهار کاشته شده است که هر هکتار زمین ۸۰۰ کیلوگرام محصول می‌دهد. تلاش می‌کنیم که کاشت توت‌زمینی را به دیگر ولسوالی‌ها نیز گسترش دهیم و برای محصول آن بازار مناسب یافت کنیم.»

گفتنی است که توت‌زمینی، پیش از این از کشورهای همسایه وارد می‌شد؛ اما اکنون این محصول در ننگرهار کشت و به شهر کابل و دیگر ولایت‌های کشور نیز فرستاده می‌شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: