بانک جهانی اعلام کرده که این کمک مالی ۱۱۳ میلیون دالری برای بیش از ۱۷ درصد از شهروندان افغانستان، زمینۀ تطبیق واکسین کرونا را فراهم خواهد کرد.
در یک خبرنامۀ بانک جهانی که امروز (جمعه، ۲۹ حوت/اسفند) نشر شده، آمده است که هیأت مدیرۀ این بانک روز گذشته ۶۰ میلیون دالر از این بستۀ کمکی تازۀ ادارۀ توسعۀ بینالمللی را که بخش فراهمکنندۀ کمکهای بانک جهانی برای فقیرترین کشورها است، به منظور کمک به دولت افغانستان برای خرید و تطبیق واکسین کووید – ۱۹ را تصویب کرده است.
این کمک تازۀ مالی برنامۀ ملی دولت افغانستان برای دسترسی سریع و مساویانه مردم به خدمات صحی و واکسیناسیون را تقویت خواهد کرد.
بانک جهانی میگوید، این کمک مالی بدون بازپرداخت که ارزش مجموعی آن به ۱۱۳ میلیون دالر میرسد از طریق پروژۀ مقابلۀ اضطراری با کووید-۱۹ و آمادهگی سیستم صحی افغانستان به مصرف خواهد رسید.
این بستۀ مالی شامل ۵۰ میلیون دالر کمک بدون بازپرداخت صندوق بازسازی افغانستان و ۳ میلیون دالر کمک بدون بازپرداخت برنامۀ مدیریت بخش انرژی میشود.
در خبرنامۀ بانک جهانی آمده است که این بسته مالی کمک خواهد کرد تا بیش از ۱۷ درصد از جمعیت افغانستان واکسین کووید-۱۹ را دریافت کنند و در بهبود خدمات ضروری صحی این کشور را در امر بیرونرفت از تأثیرات شیوع ویروس کووید-۱۹ نیز حمایت خواهد کرد.
در این خبرنامۀ به نقل از هینری کرالی، رئیس دفتر بانک جهانی در افغانستان آمده است: «بانک جهانی یکجا با دیگر شرکای انکشافی دولت افغانستان را در قسمت مقابله موثر با ویروس کووید-۱۹، بهبود ظرفیتهای تست و تداوی و تقویت عمومی سیستم صحی افغانستان همکاری نزدیک کرده است. اکنون این کمک مالی، در قسمت ارایه به موقع و مساویانۀ واکسین کوید-۱۹ به میلیونها شهروند افغانستان یک قدم مهم محسوب میشود.»
بانک جهانی میگوید، با اضافهشدن بستۀ کمک مالی جدید از سوی این بانک در مجموع نزدیک به نیمی از جمعیت افغانستان واکسین کووید-۱۹ را دریافت خواهد کرد.
بستۀ کمکی ۱۱۳ میلیون دالری برای افغانستان، یکی از سه پروژهییست که در مرحلۀ نخست برای حمایت از تلاشهای مربوط به ارایه واکسین کووید-۱۹ در جنوب آسیا تصویب میشود.
هیأت مدیرۀ بانک جهانی همچنان کمک مالی ۵۰۰ میلیون دالری ادارۀ توسعۀ بینالمللی را برای بنگلادیش و کمک ۷۵ دالری دیگر را برای نیپال تصویب کرده است.
تاکنون ۵۰۰ هزار دوز واکسین کووید ۱۹ از سوی هند و ۴۶۸ دوز واکسین دیگر از سوی یونیسف به کمک مالی اتحادیه اروپا در چارچوب برنامۀ کواکس به افغانستان کمک شده است.
نخستین دور تزریق واکسین کووید۱۹ به تاریخ پنجم حوت در کشور آغاز شد و تاکنون شماری از کارمند صحی، نیروهای امنیتی و خبرنگاران واکسین شدهاند.