مسئولان برنامه‌ی توسعه‌‌ای سازمان ملل متحد (UNDP) در افغانستان، می‌گویند که در سه سال گذشته ۷۵ هزار زن که کسب‌وکار کوچک داشتند، از سوی این نهاد پشتیبانی شده است. 

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

استیفن رودریگز، رییس برنامه‌ی توسعه‌‌ای سازمان ملل متحد در افغانستان، به سلام‌وطندار می‌گوید که این کسب‌وکارها شامل خیاطی، قالین‌بافی، تولید و پروسس مواد خوراکی و برخی موارد دیگر می‌شود که به زنان کمک می‌کند تا از خانواده‌های شان پشتیبانی کنند. او می‌افزاید: «از ۲۰۲۱ میلادی به این‌سو، ما از ۷۵ هزار زن که کسب‌وکارهای کوچک دارند، در بخش‌های مختلف حمایت کرده‌ایم. من زنان زیادی را دیده‌ام که آن‌ها در زمینه‌های خیاطی، قالی‌بافی، لبنیات و سایر بخش‌ها کار می‌کردند»

شماری از زنان که از سوی سازمان ملل متحد کمک دریافت کرده اند نیز، می‌گویند که از طریق این کمک‌ها توانسته اند نیازهای خوراکی خانواده‌های شان را تأمین کنند.

سلما، باشنده‌ی جوزجان که مسئول یک فارم‌ مرغ‌داری است، می‌گوید که ۳۰ عدد مرغ برایش از سوی موسسه‌ای داده شده که توسط سازمان ملل تمویل می‌شد. او، می‌افزاید که از طریق این فارم کوچک مرغ‌داری، نیازهای خوراکی و غیرخوراکی خانواده‌اش را فراهم می‌کند. «این کمک‌ها به خانواده‌های نادار یک کمک بزرگ است به ویژه در بخش مال‌داری و پرورش مرغ؛ خواست ما این است که به زنانی که تنگ‌دست استند این کمک ها را ادامه بدهند تا آن‌ها بتواند از طریق آن نیازهای خانواده‌های خود را تأمین کنند.»

مرضیه، باشنده‌ی غزنی که در بخش دام‌داری سرگرم کار است، می‌گوید که با کمکی که در این بخش از سوی سازمان ملل به او ارائه شده، می‌تواند درآمد خوبی داشته باشد. «زمینه‌ی کار برای ما فراهم شده و درآمد خوبی داریم؛ در منطقه‌ی ما مانند من چندین زن دیگر در بخش دام‌داری و مرغ‌داری مصروف کار هستند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

بر اساس آمار ارائه‌شده از سوی وزارت صنعت و تجارت، در حال حاضر حدود ۵۰ هزار زن در کارهایی مانند مرغ‌داری، دام‌داری، خیاطی و دیگر موردها در مرکز و ولایت‌ها به گونه‌ی غیررسمی مصروف کار استند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: