نمایندهگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد از تصویب قطعنامۀ مجمع عمومی این سازمان در بارۀ اوضاع افغانستان خبر میدهد.
سازمان ملل متحد در این قطعنامه که با اکثریت آرا از مجموع ۱۳۱ رأی، تصویب شده است از ادامۀ سطح بلند خشونتها، آمار بلند تلفات غیرنظامیان و ترورهای هدفمند ابراز نگرانی میکند. این سازمان در این قطعنامه از تمامی بازیگران افغانستان میخواهد که برای کاهش و توقف بیقید و شرط و بیدرنگ خشونتها تلاش کنند.
در مقدمۀ قطعنامۀ مجمع عمومی سازمان ملل متحد در بارۀ اوضاع افغانستان که ۶۸ ماده دارد، به موضوعات گوناگون از جمله صلح، امنیت و سطح کنونی خشونتها در افغانستان پرداخته شده است.
دموکراسی، حاکمیت قانون، حکومتداری خوب، حقوق بشر، مبارزه با مواد مخدر، توسعۀ اجتماعی و اقتصادی در افغانستان، مهاجران و همکاریهای منطقهیی و برخی موضوعات دیگر از مواردیاند که در این قطعنامه به آنها اشاره شده است.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در این قطعنامه با ابراز نگرانی در بارۀ اوضاع امنیتی افغانستان بر مقابله با چالشهای پیشرو چون خشونتها، حملات و انواع فعالیتهای تروریستی و جنایت، کشتارهای غیرقانونی طالبان نیز تأکید کرده است.
نمایندهگی دایمی افغانستان در سازمان ملل در توییتی نگاشته است که گفتوگوهای این قطعنامه از سوی نمایندهگی دایمی آلمان در سازمان ملل رهبری شده و بیش از ۷۰ کشور حامی مالی افغانستان و چند کشور دیگر از این قطعنامه اعلام پشتیبانی کردهاند.
در بخشی از این قطعنامه آمده است که صلح پایدار در افغانستان تنها از طریق یک روند سیاسی جامع به رهبری و مالکیت افغانستان که هدف آن آتشبس دایمی، جامع و فراگیر برای پایاندادن به درگیریها باشد، امکانپذیر است.
قطعنامه افزوده که «امارت اسلامی طالبان» از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته نشده و مجمع عمومی این سازمان از احیای دوبارۀ آن پشتیبانی نمیکند.
وزارت خارجه افغانستان از این قطعنامه استقبال کرده است.
محمدحنیف اتمر، وزیر خارجه کشور در توییتی این قطعنامه را پیامی قاطع و صریح از تعهد جامعه بینالمللی به یک افغانستان صلحآمیز و دموکراتیک میخواند.
عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی نیز در توییتی از تصویب قطعنامه سازمان ملل متحد در باره افغانستان استقبال کرده است.
این قطعنامه در حالی تصویب شده است که همزمان با ادامۀ گفتوگوهای بینالافغانی صلح در دوحه، خشونتها در بیشتر بخشهای از کشور افزایش یافته است. با گذشت سه ماه از آغاز این گفتوگوها هفتۀ گذشته هیأتهای دوطرف اعلام کردهاند که بر سر مقدمۀ کارشیوۀ آغاز گفتوگوهای صلح به توافق رسیدهاند و قرار است روی آجندای این گفتوگوها کار کنند.