عبدالله الدرداری، مسئول برنامۀ توسعه‌یی سازمان ملل متحد در افغانستان، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار می‌گوید که این سازمان برای تقویت اقتصاد و رسیده‌گی به وضعیت مردم، پروژه‌های مؤثری را روی‌دست دارد.

مسئول برنامۀ توسعه‌یی سازمان ملل متحد در افغانستان، از تطبیق یک برنامۀ بزرگ به ارزش ۳۰۰ میلیون دالر با روی‌کرد مبتنی بر منطقه برای ابتکار توسعۀ فوری خبر می‌دهد و می‌گوید که قرار است ام‌سال برنامه‌یی به ارزش ۲۲۶ میلیون دالر را در سراسر افغانستان اجرا کند‌.

او می‌افزاید که این سازمان در شش ماه گذشته ۵۶۰ هزار شغل موقت در افغانستان ایجاد کرده‌ است. عبدالله الدرداری می‌گوید: «۵۶۰ هزار شغل موقت را در طول شش ماه گذشته در افغانستان ایجاد کرده‌ایم. بنابر این، برنامه‌ها گسترش می‌یابد و ان‌شاءالله در سه سال آینده همه ولسوالی‌ها را در بر می‌گیرد.»

در همین حال، برنامۀ توسعه‌یی سازمان ملل متحد امروز با راه‌اندازی سمیناری در کابل با شرکت نماینده‌گان مؤسسه‌ها، زنان و مردان تجارت‌پیشه و فعالان جامعۀ مدنی، دیدگاه‌های آنان را در بخش بهبود وضعیت اقتصادی در ۸ زون کشور جمع‌آوری کرد.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

شرکت‌کننده‌گان دیدگاه‌ها و پیشنهادهای‌شان را برای بهبود اقتصاد و ارائۀ چشم‌انداز اقتصادی حوزوی افغانستان ارائه کردند. تقویت بخش زراعت، رشد صنایع، رونق تجارت و توجه به منابع طبیعی و زیربناهای اقتصادی موجود در ولایت‌های مختلف، از مهم‌ترین موضوع‌هایی‌اند که شرکت‌کننده‌گان این نشست برای بهبود اقتصاد منطقه‌یی زون‌های افغانستان ارائه کردند.

شرکت‌کننده‌گان در قسمت تقویت بخش زراعت، میکانیزه‌سازی، آگاهی‌دهی کشاورزان، افزایش میزان دست‌رسی به تخم‌های اصلاح‌شده، مدیریت و توزیع متعادل آب، توجه به تولید بیش‌تر محصولات محلی و زمینه‌سازی برای صادرات محصولات را پیشنهاد کردند.

در کنار این، آنان توجه به رونق صنایع به‌ویژه صنایعی مانند قالین‌بافی و صنایع دستی که زنان بیش‌تر سهم‌ دارند، تقویت شهرک‌های صنعتی، تسهیل دست‌رسی مردم به مواد خام و وسایل تولید، استانداردسازی کارخانه‌ها را برای رشد صنایع به‌منظور رونق اقتصاد مردم مهم عنوان کردند.

به همین ترتیب، آنان خواهان بازاریابی برای محصولات، بهبود تجارت آنلاین، پشتی‌بانی از تجارت‌های کوچک و متوسط و ایجاد سهولت برای دست‌رسی مردم به خدمات پولی را برای رشد تجارت ارائه کردند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

مسعود شریفی، یک تن از شرکت‌کننده‌گان، می‌گوید‌: «چون افغانستان یک کشور زراعتی‌ست، برای همین یکی از موضوع‌های مهم را که ما در این برنامه تبارز دادیم، انکشاف زراعت بود و موضوع دیگر توجه به صنعت بود و به‌خصوص صنایع که زنان در آن بیش‌تر سهم درند.»

ملکه سادات، یک تن دیگر از شرکت‌کننده‌گان، نیز می‌گوید‌: «ما نیازمندی‌های مردم هر زون را برای دست‌یابی به چشم‌انداز اقتصادی بیان کردیم. خانم‌ها در رشد اقتصادی نقش دارند و تنها چیزی که در این شرایط می‌تواند خانم‌ها را به خودکفایی در جامعه برساند، رشد اقتصادی آنان است. برای این، خانم‌ها باید در بخش‌های مختلف در جامعه دخیل شوند و سهم بگیرند.»

شرکت‌کننده‌گان از ۸ زون کشور در این سمینار استفاده از منابع طبیعی و زیربناهای موجود در ولایت‌های مختلف و استخراج مؤثر معادن و احیای جنگلات را برای بهبود اقتصادی تمام مناطق افغانستان، مؤثر بیان کردند.

در کنار این، شرکت‌کننده‌گان این سمینار خواهان ظرفیت‌سازی در بخش‌های مختلف، پشتی‌بانی از سکتور خصوصی، بهبود خدمات بانکی و دخیل‌کردن زنان در عرصه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی را برای دست‌یابی به خودکفایی اقتصادی مهم خواندند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: