مسئولان کارگاه حرفهی خیاطی راه دانش، امروز (چهارشنبه، ۱۷ حوت) از گشایش نمایشگاه صنایع دستی زنان در کابل، خبر میدهند و میگویند که این نمایشگاه تا سه روز ادامه خواهد یافت.
حسنا رووفی، مسئول این کارگاه و برگزارکنندهی این نمایشگاه، میگوید: «این نمایشگاه به هدف پشتیبانی از کار زنان در عرصهی صنایع دستی در کابل برای سه روز گشایش یافته است. ما از امارت اسلامی میخواهیم که زمینهی کار را به زنان فراهم کند.»
همین گونه، سوریا یوسفی، یک تن از بنیانگذاران کارگاه راه دانش، میگوید که به دلیل وضع محدودیتها بر زنان، ناچار شده است که به یادگیری حرفهی خیاطی بپردازد.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
او میافزاید: «پیش از این در بنیاد غیردولتی آیندهسازان مصروف بودم و اکنون با وضع محدودیتها، فعالیت زنان کاهش یافته است. ما از برگزاری این نمایشگاه استقبال میکنیم و برگزاری این گونه نمایشگاهها برای بازاریابی صنایع دستی زنان بیشتر مؤثر است.»
خاطره، کارآموز در کارگاه حرفهی خیاطی راه دانش که پیش از این دانشجوی یکی از دانشگاههای خصوصی بوده، میگوید: «زمانی که امارت اسلامی دختران را از تحصیل منع کرد، مجبور شدم که حرفهی خیاطی را بیاموزم.»
در همین حال، شماری از بازدیدکنندگان این نمایشگاه، میگویند که باید محدودیتهای وضعشده بر زنان برداشته و زمینهی کار به آنان بیشتر فراهم شود.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
با این حال، مسئولان وزارت صنعت و تجارت، میگویند که پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت تا کنون، ۲۴۵ زن تجارتپیشه، جواز فعالیت تجاری از این وزارت دریافت کرده اند.
آخوندزاده عبدالسلام جواد، سخنگوی این وزارت، میگوید: «در بخش جوازدهی هم ما به زنان سهولتها را فراهم کردهایم و کوشش ما این است که سهولتهای بیشتری را فراهم کنیم.»
گفتنی است که سازمان بینالمللی کار، به تازگی گزارش داده است که پس از رویکارآمدن امارت اسلامی، میزان اشتغال زنان در افغانستان، ۲۵ درصد کاهش یافته و وضع محدودیتها بر کار و آموزش زنان، این وضعیت را تشدید کرده است.