«بیش‌تر کوشش می‌کردم ورزش کنم، وقتی با آب سرد دوش می‌گرفتم دردم شدیدتر می‌شد.» این بخشی از صحبت‌های امان یوسفی، جوان ۲۶ ساله، باشندۀ منطقۀ «عبدالله‌خیل»، از مربوطات ولسوالی درۀ پنجشیر است. او از بهبودیافته‌گان ویروس کرونا در پنجشیر است که با روش درمان خانه‌گی به تازه‌گی از تونل سیاه کرونا عبور کرده‌ است. امان به این باور است که مؤثرترین راه برای مقابله با کرونا، درمان خانه‌گی‌ست.

او از تجربه‌های ابتلایش به کرونا در زمان درمان خانه‌گی چنین روایت می‌کند، «درمان خانه‌گی توانست مؤثر واقع شود. بیش‌تر کوشش می‌کردم ورزش کنم، وقتی از آب سرد استفاده می‌کردم دردم شدیدتر می‌شد؛ چون سردردی، کمی هم زکام و سرفه به همراه داشت. حس بویایی خود را از دست داده بودم و از میوه‌های فصل استفاده می‌کردم.»

به گفتۀ امان یوسفی، موجودیت فضای استرس‌زا در مرکزهای صحی از دلیل‌هایی‌ست که او را از مراجعه به آن بازداشته‌ است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

شمسیه حکیمی، یکی دیگر از بهبودیافته‌گان کرونا در پنجشیر است که با روش درمان خانه‌گی شفایاب شده ‌است. او می‌گوید، در ولایت‌هایی که مردم با کم‌بود خدمات صحی روبه‌رو اند، درمان خانه‌گی یکی از موضوع‌های مهم به‌خاطر نجات از چنگال کروناست.



شمسیه در این باره به رادیو خراسان می‌گوید، «در موج اول کرونا به این ویروس مبتلا شدم و به مجردی که علایم آن را در وجود خود دیدم، خود را در یک اتاق جداگانه قرنطینه کردم و از دواهای خانه‌گی مثل چای زنجبیل، مایعات، سبزی‌جات و میوه‌جات، به‌خصوص کیوی استفاده می‌کردم.»

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

هرچند بهبودیافته‌گان به مؤثریت درمان خانه‌گی تأکید می‌کنند، اما شماری از پزشکان موظف در شفاخانۀ اختصاصى کووید ۱۹ در پنجشیر روش درمان خانه‌گی را زمانی مؤثر می‌دانند که فرد مبتلا نشانه‌های شدید ویروس را نداشته باشد.

دکتر محی‌الدین مخلص، سوپروایزر ویروس کرونا در بخش واکسن می‌گوید، «کسانی که جان‌دردی، سردردی یا تنها گلودردی دارند، تداوی خانه‌گی که مایعات گرم یا مقاومت بدن خود را توسط میوه بلند می‌برند، خوب است. در غیر آن، اگر مشکل تنفسی و سرفۀ بیش از حد داشته باشند و شش‌های‌شان از بین رفته باشند، محال است که خوب شوند و از بین می‌روند.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

به گفتۀ مسئولان در ریاست صحت پنجشیر، از زمان ثبت نخستین روی‌داد مثبت کرونا در این ولایت، تاکنون ۲ هزار و ۸۷ روی‌داد مثبت به ثبت رسیده است که از میان آنان ۵۶ تن جان باخته و متباقی آنان بهبود یافته‌اند.

رادیو خراسان_ولایت پنجشیر


این گزارش با حمایت مالی اتحادیه اروپا تولید شده است. محتوای آن تنها به عهدۀ رادیو خراسان بوده و انعکاس‌دهندۀ دیدگاه اتحادیه اروپا نمی‌باشد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: