شماری از کشاورزان در زون غرب، با ابراز خرسندی از بارش برف و باران در روزهای پسین، میگویند؛ امیدوارند که در مقایسه با سال گذشته، در سال پیشرو، حاصل بیشتری از زمین شان برداشت کنند. این کشاورزان، میگویند که سال گذشته به دلیل خشکسالی، از کشتزارهای شان فرآوردههای اندکی برداشت کرده اند.
بسمالله،کشاورز در هرات که سال گذشته به دلیل خشکسالی خسارتهای مالی هنگفتی را متحمل شده است، میگوید که بارش برف و باران در روزهای پسین، او را نسبت به حاصلات سال پیشرو امیدوار کرده است. او میافزاید: «دو سال میشود که خشکسالی است، گندم کاشت میکنیم، نخود، عدس و دیگر حبوبات؛ دونیم خروار الی سه خروار کاشت داشتیم، از همین سه خروار ما یک دانه هم برداشت نداشتیم؛ امسال امید داریم به همین برفباری، پنج مَن گندم کاشت کردیم به امید خدا.»
غلامرسول، دیگر کشاورز نیز، میگوید: «سال گذشته که هیچ چیزی برداشت نکردیم، همان تخم را هم که کاشته بودیم، برداشت نکردیم به دلیل نبود برف و باران و خشکسالی.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
محمدنسیم سحر، آمر امور زراعتی ریاست زراعت هرات نیز، میگوید که میزان خشکسالی در مقایسه با سالهای گذشته در این ولایت کاهش یافته است. او میافزاید: «از روزی که برفباری شروع شده است؛ مردم ما خیلی امیدواری شده است؛ قبل از این که برف ببارد خشکسالی زیاد بود؛ اما بعد از این که برفباری شده امید برای ما و شما پیدا شده که خشکسالی نشود.»
همین گونه، کشاورزان در غور نیز، بارش برف و باران در روزهای گذشته را به فال نیک گرفته و انتظار دارند که سال پیش رو، حاصلات بیشتری از کشتزارهای شان برداشت کنند.
محمدالله، باشندهی غور که از راه کشاورزی نیازهای خانوادهاش را فراهم میکند، میگوید: «همه ساله، صد مَن گندم کاشت میکنیم؛ یک زمین داریم که هر سال ۵۰ الی ۶۰ مَن کچالو کاشت میکنیم. یک باغِ داریم که در این چند سال باغ ما از خشکسالی خشک شده است.»
برخی از کشاورزان در نیمروز، ولایت دیگری در زون غرب، میگویند که هرچند در سال روان، برف کمی در این ولایت باریده است؛ اما قصد دارند نسبت به سال گذشته، تخمهای بیشتری به زمینهای شان بپاشند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در سوی دیگر، این کشاورزان، از مسئولان محلی میخواهند که به مشکلات کشاورزان رسیدگی کند.
غلام سرور، یکی از کشاورزان در نیمروز، میگوید: «در زمان جمهوریت برای ما کار میکردند؛ برای ما آب را میآوردند؛ به کشاورزان کمک میکردند؛ تشویق میکردند؛ اکنون مدت دو سال است که امارت اسلامی آمده به حساب کشاورزی، هیچ در ولایت نیمروز توجه خاصی ندارند.»
افغانستان، کشوری زراعتی است که بیشتر شهروندان آن به ویژه روستانشینان، از راه کشاورزی نیازهای خوراکی و غیرخوراکی خانوادههای شان را فراهم میکنند؛ اما دوام خشکسالی در چهار سال گذشته، به کشتزارهای آنها آسیب زده و روی امنیت غذایی آنها اثر منفی گذاشته است.