موجودیت روضۀ منسوب به حضرت علی، خانقاه بهاءالدین، پدر مولانا جلالالدین محمد بلخی، شاعری با شهرت جهانی، مسجد نُهگنبد، قصر جهاننُما، هوتلها و مهمانسراهای مجهز و نوین و دشتهای پر از شقایق وحشی، بخشی از زیباییهای ولایت بلخ است که توجه سیاحان و جهانگردان را به خود جلب میکند.
اما در سالهای اخیر موجودیت هراسافگنان در گوشهوکنار بلخ سبب شده است که علاقهمندی گردشگران داخلی و خارجی به این ولایت کاهش یابد.
شماری از باشندهگان شهر مزارشریف، مرکز ولایت بلخ با ابراز نگرانی میگویند که ناامنیها سبب شده افراد از دیگر ولایتها حتی از دیگر کشورها به سیاحت به این ولایت نیایند. به گفتۀ آنان، تا زمانی که امنیت در کشور بهویژه ولایت بلخ تأمین نشود، هیچ گردشگر بیرونی برای آمدن به افغانستان دل خوش نخواهد کرد. آنان از دولت میخواهند که امنیت تمام کشور بهویژه مکانهایی که در آنجا اثرها و آبدههای تاریخیست را تأمین کند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در همین حال، مسئولان ریاست اطلاعات و فرهنگ بلخ نیز اثر منفی ناامنی بر صنعت گردشگری را میپذیرند و میگویند، اگر امنیت در این ولایت تأمین شود، پای گردشگران بسیاری به این ولایت کشانده میشود که از یکسو زمینۀ کار به مردم مساعد خواهد شد و از سوی دیگر درآمد زیادی از این طریق به خزانۀ دولت سرازیر میشود.
- جشن نوروز در فضای امن در بلخ برگزار شد
- آمادهگیها برای برگزاری جشن نوروز در بلخ گرفته شده است
- ازدواج گروهی ۴۰ زوج در بلخ
به گفتۀ آنان، صنعت گردشگری در بلخ با رکود روبهرو شده و شمار گردشگران هم کاهش یافته است. مسئولان ریاست اطلاعات و فرهنگ بلخ تأکید میکنند که ناامنی مهمترین دلیل کاهش شمار گردشگران در این ولایت است.
مطیعالرحمان کریمی، رئیس اطلاعات و فرهنگ بلخ میگوید که این اداره حدود ۶۰ آبدۀ تاریخی و حدود ۴۰ تا ۵۰ محل باستانی را تصویب و ثبت وزارت اطلاعات و فرهنگ کرده است.
سلاموطندار را در یوتیوب دنبال کنید
با این حال، مسئولان فرماندهی پولیس بلخ خود را متعهد به تأمین امنیت جانی، مالی و روانی گردشگران میدانند و میگویند که تلاش میکنند امنیت راهها و ولسوالیهای این ولایت تأمین شود.
به باور آگاهان، اگر امنیت تأمین نشود و دولت سهولتهای توریستی را به سیاحان فراهم نکند، صنعت گردشگری در بلخ به مرور زمان به فراموشی سپرده خواهد شد.