در سال روان خورشیدی، شمار کودکان مبتلا به سوءتغذیه در زابل در مقایسه با سال گذشته، نزدیک به ۴۰ درصد افزایش یافته است.
مسئولان صحی زابل، میگویند که در سال روان یک هزار و ۳۶۱ کودک در این ولایت به سوءتغذیه مبتلا شده اند؛ در حالی که این رقم در سال گذشته به ۹۸۰ تن میرسید.
دکتر داوود، آمر شفاخانهی ولایتی زابل، میگوید: «شمار کودکان مبتلا به سوءتغذیه افزایش یافته است. این شمار در سال گذشته ۹۸۰ تن بودند و در سال جاری، این رقم به ۱۳۶۱ تن رسیده است.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در همین حال، شماری از مادرانی که فرزندان شان مبتلا به سوءتغذیه اند، ناداری را دلیل اصلی این مشکل عنوان میکنند. آنها میگویند که به دلیل ناداری، نمیتوانند نیازهای غذایی کودکان شیرخوار خود را فراهم کنند.
فاطمه، باشندهی زابل، به سلاموطندار میگوید: «به این دختر شیر کافی نمیرسد. مادرش شیر ندارد و ما توان خرید شیر خشک را نداریم. این سومین بار است که او را در شفاخانه بستری میکنیم. در شفاخانه حالش بهبود مییابد، اما وقتی به خانه میبریم به حالت قبلی برمیگردد.»
سکینه، باشندهی زابل، نیز میگوید: «پسرم هیچ چیز دیگری نمیخورد. شیر مادرش کم است، خواهشم از همه مادران این است که به کودکان خود بیشتر توجه کنند.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
با این حال، شماری از متخصصان داخله و کودکان، میگویند که تنبلی مادران در نگهداری از کودکان شان، ناداری و دادن خوراکیهای دیگر به جای شیر به کودکان، از عاملهای اصلی ابتلای آنها به سوءتغذیه است.
وزیر، متخصص کودک، در این باره میگوید: «وقتی که به کودک غذا؛ یعنی شیر مادر به اندازهی کافی نرسد، کودک دچار سوءتغذیه میشود. مادران گاهی اوقات به جای شیر، غذاهای دیگری به طفل میدهند که این درست نیست. تا ششماهگی باید به کودک شیر مادر داده شود. دلایل سوءتغذیه فقر اقتصادی و بیتوجهی به کودکان است.»
گفتنی است که گسترش دامنهی ناداری در کشور در بیشتر از یک سال گذشته، سبب شده است که کودکان زیادی در ولایتهای مختلف به سوءتغذیه مبتلا شوند یا هم در معرض ابتلا به آن قرار بگیرند.