بیماری سوءتغذیه، عامل عمدۀ مرگ‌ومیر کودکان در جهان محسوب می‌شود که در این روزها در میان کودکان در افغانستان به‌شدت در حال گسترش است. هرچند بیماری سوءتغذیه از سال‌ها به این‌سو هم‌چو چالش بزرگ صحی در برابر کودکان در کشور وجود داشته؛ اما براساس معلومات، در جریان یک سال پسین،گ آمار مبتلایان به این بیماری به‌شدت افزایش یافته است.

مسئولان وزارت صحت عامه به سلام‌وطندار می‌گویند که این وزارت از آغاز سال پیش‌بینی کرده بود که ممکن است ۱.۱ میلیون کودک در افغانستان به بیماری سوءتغذیۀ شدید مبتلا شوند؛ اما آنان آمار مبتلایان به این بیماری را کم‌تر از آمار پیش‌بینی‌شده می‌دانند. شرافت زمان، سخنگوی این وزارت، می‌گوید که ماهانه دست‌کم ۴۵ تا ۵۰ هزار کودک در کشور به بیماری سوءتغذیه مبتلا می‌شوند.

در شفاخانۀ صحت طفل اندراگاندی در شهر کابل نزدیک به تمامی بسترهای ویژهٔ بیماران سوءتغذیه، از بیماران پُر است. عثمان و سلیمان، دوقلوی ۷ ماهه‌اند که با بیماری سوءتغذیه دست‌وپنجه نرم می‌کنند. بنفشه، مادر این دو کودک، می‌گوید که به‌دلیل وضعیت بد اقتصادی نان کافی برای خوردن ندارند و به همین دلیل نمی‌تواند به کودکان خود شیر کافی مهیا کند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

او می‌افزاید: «ما به هیچ چیز این طفل‌ها رسیده‌گی کرده نمی‌توانیم، دوا برایش تهیه کرده نمی‌توانیم و یک روز اگر شیر بود، روزی دیگر شیر نیست. اگر نان شب را پیدا کنیم، نان چاشت را نمی‌یافتم. برای همین طفل ما سوءتغذی شد.»

صالحه و بی‌بی هاجر، دو تن از مادرانی‌اند که کودکان‌ مبتلا به سوءتغذیۀشان، پای آنان را از ولایت‌های کاپیسا و پکتیا به کابل کشانده‌ است.

بی‌بی هاجر که برای درمان کودک مبتلا به سوءتغذیه‌اش از پکتیا به کابل آمده‌ است، می‌گوید یک کودکش در نتیجۀ بیماری سوءتغذیه پس از چند روز بستری در پکتیا جان داده است و اکنون کودک دیگرش را برای درمان به کابل آورده‌ است. این مادران وضعیت بد اقتصادی‌شان را دلیل ابتلای کودکان‌شان به سوءتغذیه می‌دانند و خواهان توجه بیش‌تر مسئولان در این زمینه‌اند.

شفاخانۀ صحت طفل اندراگاندی در شهر کابل، گواه میزان بالایی از کودکان مبتلا به بیماری‌های گوناگون است. مسئولان در این شفاخانه می‌گویند که در ماه‌های پسین، از روی ناچاری تا دو برابر ظرفیت شفاخانه بیمار پذیرفته‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

محمدعارف حسن‌زی، مسئول بخش داخلۀ شفاخانۀ صحت طفل اندراگاندی، خواهان توجه بیش‌تر در راستای درمان و وقایۀ بیماری سوءتغذیه است.

او می‌گوید: «بالاتر از ۸۰ درصد داروها از داخل شفاخانه تهیه می‌شود و یک‌ مقدار که نیست، متأسفانه از بیرون تهیه می‌شود. در مجموع گفته می‌توانیم که وضعیت بسیار زیاد نرمال و خوب هم نیست؛ بل‌که خوب است.»

این در حالی‌ست که به تازه‌گی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد یا یونیسف، گفته‌ است که در جریان ماه گذشته ۵۰ هزار بیمار مبتلا به سوءتغذیه در افغانستان بستری شده‌اند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: