مسئولان وزارت اطلاعات و فرهنگ امارت اسلامی میگویند که ادارۀ اترا به وزارت امور داخله مکتوب فرستاده است تا شماری از رسانههایی که چندین سال است مالیات نداده، جواز نگرفته و مالیات فرکانسی را پرداخت نکردهاند، را ببندد.
عبدالحق حماد، رئیس نشرات وزرات اطلاعات و فرهنگ، میگوید که شماری از رسانهها در چند سال گذشته بدهیشان را به نهادهای مختلف دولتی نپرداختهاند. به گفتۀ او، در این میان رسانههایی نیز وجود دارد که ۱۰ تا ۱۵ سال میشود جواز کار ندارند.
رئیس نشرات وزرات اطلاعات و فرهنگ میافزاید که صاحبان شماری از رسانهها در دولت پیشین با استفاده از فساد و زور از قانون سرپیچی کرده بودند و حالا نیز بهطور غیرقانونی نشرات دارند. به گفتۀ حماد، امارت اسلامی در این زمینه تحقیق کرده است و با رسانههای شناساییشده برخورد قانونی خواهد کرد.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
از سویی هم، عبدالحق حماد میگوید که ادارۀ اترا به وزارتهای اطلاعات و فرهنگ و امور داخله مکتوب فرستاده است تا رسانههایی که در بخش جواز، مالیات و فرکانسی مشکل دارند، غیرفعال شوند.
او میگوید: «ما مجبور شدیم که در چارچوب قانون با آنان برخورد کنیم و به آنان هشدار دادهایم که اگر مالیاتشان را پرداخت نکنند، با آنها برخورد قانونی خواهد شد. فرکانسی و جوازشان لغو شده و دیگر حق فعالیت را نخواهند داشت.»
در همین حال، سیدعلیاصغر اکبرزاده، عضو فدراسیون نهادهای ژورنالیستان و رسانههای افغانستان، بر پرداخت مالیات تأکید میکند، اما میگوید حالا که شماری از رسانهها با مشکلات اقتصادی روبهرو اند، باید راهی جستوجو شود که رسانهها هم مالیات خود را بپردازند و هم به فعالیتهای خود ادامه دهند.
با این حال، عبدالنصیر حقجو، مسئول رادیو آمو در بدخشان، نیز تأکید میکند که رسانهها باید جواز داشته باشند و مالیات خود را تحویل دهند، اما میگوید که حکومت نیز باید به این رسانهها فرصت بدهد.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
زاهد انگار، رئیس رادیو صدای صلح در خوست، همچنان میگوید که حدود ۱۵۰ رسانه بهدلیل نپرداختن مالیات و نداشتن جواز، با خطر بستهشدن روبهرو اند. او میافزاید که نیاز است امارت اسلامی میان رسانههای تنظیمی و رسانههای بیطرف تفکیک قایل شود و وضعیت اقتصادی رسانههایی را که بهطور واقعی فعالیت میکنند، در نظر بگیرد و با آنان کنار بیاید.
او میگوید: «خواست من از حکومت سرپرست امارت اسلامی این است که باید دستکم وضعیت رسانهها را درک کند؛ زیرا به حکومت معلوم است که درآمد نیست. امارت اسلامی باید این رسانهها را از جریمه معاف کند.»
این در حالیست که دولت پیشین نیز از این رسانهها خواسته بود تا مالیات خود را تحویل و جوازهایشان را تمدید کنند؛ اما پس از دیدار مقامهای دولت پیشین و مسئولان نهادهای رسانهیی، جریمههایی ناشی از این تخطیها عفو و به آنان برای تمدید جواز و پرداخت مالیات فرصت داده شد.