مسئولان فدراسیون نهادهای ژورنالیستان و رسانه‌های افغانستان امروز در یک نشست خبری در کابل گزارش یک ماهۀ این نهاد دربارۀ وضعیت خبرنگاران کشور در ماه مارچ را پخش کردند. گزارش این نهاد نشان می‌دهد که خشونت علیه خبرنگاران در ماه مارچ بیش از دو برابر شده است.

براساس این گزارش، در ماه مارچ ۲۲ مورد تهدید، توهین و بازداشت خبرنگاران در کشور ثبت شده است؛ در حالی ‌که خبرنگاران در ماه فبروری گواه ۹ مورد خشونت بوده‌اند.

سیدعلی‌اصغر اکبرزاده، عضو فدراسیون نهادهای ژورنالیستان و رسانه‌های افغانستان، با نگرانی از بدترشدن وضعیت خبرنگاران می‌گوید: «یک مورد تهدید در ولایت خوست، یک مورد بازداشت در ولایت پکتیا، یک مورد بازداشت در ولایت ننگرهار، ۷ مورد در کندهار و ۱۱ مورد دیگر در کابل ثبت شده‌اند.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

این در حالی‌ست که دو روز پیش مشعل محمدی، خبرنگار پیشین سلام‌وطندار، در هنگام تهیۀ گزارش از فقر در کابل از سوی نیروهای امارت اسلامی بازداشت و پس از ساعاتی رها شد.

اما بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی به سلام‌وطندار می‌گوید که امارت اسلامی برای کاهش خشونت علیه خبرنگاران، برنامه‌هایی را در نظر دارد. آقای کریمی می‌افزاید که برای کاهش خشونت علیه خبرنگاران، باید در هنگام تهیۀ گزارش با نیروهای امارت اسلامی هماهنگی شود.

مسئولان فدراسیون نهادهای ژورنالیستان و رسانه‌های افغانستان هم‌چنان می‌گویند که در یک ماه اخیر، فعالیت ۵ رسانۀ دیداری و شنیداری به‌دلیل مشکلات مالی متوقف شده است. اعضای این فدراسیون برای بهبود وضعیت خبرنگارن و اطلاع‌رسانی، به امارت اسلامی پیشنهاد می‌کنند که هرچه زودتر پالیسی رسانه‌یی خود را همه‌گانی کند و فعالیت کمیسیون‌های تخطی رسانه‌ها و دست‌رسی به اطلاعات را از سر گیرد.

از سوی دیگر، شماری از خبرنگاران ادعا دارند که تعدادی از نهادهای پشتی‌بان خبرنگاران بدون مشروعیت قانونی، از هویت و کارت خبرنگاران پروژه می‌گیرند و پول هنگفت به‌دست می‌آورند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

صنوبر پارسا به نماینده‌گی از خبرنگاران خواست‌هایش را چنین مطرح می‌کند: «خواهان این هستم که فدراسیون خبرنگاران و امارت اسلامی در این مورد اقدام جدی کنند و از سوءاستفاده از نام خبرنگار جلوگیری شود. خواست من از جامعۀ جهانی این است که با نهادهایی که زیر نام خبرنگار کار می‌کنند، فریب‌شان را نخورند و خبرنگاران واقعی را کمک و شناسایی کنند.»

با این حال، گل‌محمد گران، عضو رهبری فدراسیون نهادهای ژورنالیستان و رسانه‌های افغانستان، وعدۀ هم‌کاری و پی‌گیری موارد سوءاستفاده از نام خبرنگاران را می‌دهد. نگرانی‌ها از بدترشدن وضعیت اطلاع‌رسانی و افزایش خشونت در برابر خبرنگاران در حالی مطرح می‌شود که پیش از این نهادهای پشتی‌بان رسانه‌ها گفته‌اند افزایش خشونت علیه خبرنگاران، به سانسور در رسانه‌ها انجامیده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: