حکومت سرپرست امارت اسلامی، امروز (یک‌شنبه، ۵ حمل) در نشستی در مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت با حضور مقام‌های ارشد و اعضای کابینه‌ی این حکومت، قرارداد چهار پروژه را به ارزش چهار میلیارد افغانی در بخش‌های تولید برق و ایجاد مرکزهای بازرگانی با شرکت‌های خصوصی امضا کرد.

این پروژه‌ها شامل پروژه‌ی تولید ۲۳ مگاوات برق آفتابی در ولسوالی سروبی کابل، ساخت دو سب‌استیشن برق در هرات و ایجاد یک مرکز بازرگانی در منطقه‌ی کوته‌ی سنگی شهر کابل و همین گونه، ایجاد یک مرکز بازرگانی و رهایشی در هلمند است.

مسئولان، می‌گویند که این پروژه‌ها در املاک دولتی تطبیق می‌شوند و شرکت‌های قراردادی پس از ۱۰ سال بهره‌برداری از آن، این پروژه‌ها را به حکومت می‌سپارند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

احمدضیا خالد، رییس تسهیل سرمایه‌گذاری ریاست عمومی اداره‌ی امور، در این باره می‌گوید: «از این چهار پروژه، دو پروژه‌ی آن در بخش تولید برق است که با شرکت برشنا امضا خواهد شد. همین گونه، دو پروژه مشارکتی است که میان دو اداره‌ی دولتی و سکتور خصوصی امضا می‌شود.»

مسئولان، می‌افزایند که این پروژه‌ها به منظور رسیدگی به مشکلات اقتصادی مانند کسر بودجه، به قراردادی سپرده شده‌ و قرار است هفت ملکیت دولتی دیگر نیز در برخی ولایت‌های کشور به منظور سرمایه‌گذاری روی آن‌ها، به شرکت‌های خصوصی به قراردادی سپرده شود.

سلطان‌محمد زبیر، معین پالیسی وزارت مالیه، در این برنامه می‌گوید: «ما تقریباً هفت ملکیت دولتی را به اعلان دادیم که این ملکیت‌ها، یک ملکیت در ننگرهار، دو ملکیت در سمنگان، دو ملکیت در مزارشریف، یک ملکیت در شهر شبرغان و همین گونه، یک ملکیت در ولسوالی قیصار ولایت فاریاب است که به اعلان سپرده شده ‌است.»

با این همه، مقام‌های امارت اسلامی، تأکید می‌کنند که زمینه‌ی سرمایه‌گذاری در افغانستان فراهم شده‌ و از همین رو، میزان علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌‌گذاری در کشور، در حال افزایش است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

نورالحق انور، رییس عمومی اداره‌ی امور، در این باره می‌گوید: «در چنین شرایطی، این جا سرمایه‌گذاری می‌کنند؛ این استفاده‌ی خوب از دارایی‌ها و سرمایه‌های آنان است.»

عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت آب و انرژی، نیز در این باره می‌گوید: «سرمایه‌گذارانی که این جا آمده اند، دیده اند که این جا اخلاص و شفافیت وجود دارد. برای همین، ما می‌بینیم که سرمایه‌گذاری روز‌به‌روز زیاد می‌شود.»

این چهار پروژه‌ در حالی از سوی حکومت سرپرست به قراردادی سپرده می‌شود که هم‌اکنون افغانستان به علت خودکفانبودن در بخش تولید برق، با مشکل جدی کم‌بود برق روبه‌رو است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: