توماس نیکلاسن، نماینده‌ی ویژه‌ی اتحادیه‌ی اروپا برای افغانستان، هم‌زمان با بازگشت از کابل به بروکسل در رشته‌تویت‌هایی گفته که این اتحادیه متعهد است افغانستان را در آجندای بین‌المللی حفظ کند. او، اما به امارت اسلامی یادآوری کرده که زمان کوتاه است و امارت اسلامی نیز باید اقدام کند.

نماینده‌ی ویژه‌ی اتحادیه‌ی اروپا، یک بار دیگر به تشکیل دولت فراگیر در افغانستان تأکید کرده و گفته که فراگیری دولت، راهی به سوی مشروعیت و پایداری صلح در این کشور است.

او، افزوده است: «من از امارت اسلامی می‌خواهم که روندی را ایجاد کند که به هر مرد و زن بالغ افغان اجازه ‌دهد در مورد نظام سیاسی، رهبران و سیاست‌، نظر داشته باشند. فراگیری دولت، راهی به سوی مشروعیت و پایداری صلح در افغانستان است.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

در همین حال، شماری از آگاهان مسائل سیاسی، نیز خواهان ایجاد حکومت همه‌شمول در افغانستان اند و می‌گویند که ایجاد حکومت همه‌شمول، به سود شهروندان کشور تمام می‌شود.

سیداکبر آغا، آگاه مسائل سیاسی و از چهره‌های نزدیک به امارت اسلامی، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار می‌گوید که امارت اسلامی برای همه‌شمول‌شدن باید از چهره‌های بی‌طرف و متخصص کار گیرد.

او می‌افزاید: «کشورهای دیگر می‌خواهند که با همه‌شمول‌شدن حکومت جدید مهره‌های خود را جابه‌جا کنند و بهتر این است که امارت اسلامی باید برای همه‌شمول‌شدن از چهره‌های بی‌طرف و متخصص کار بگیرد. این کار به خیر مردم است و به تأمین صلح و ثبات سراسری در کشور نیز کمک می‌کند.»

از سویی هم، عبدالجبار اکبری، یکی دیگر از آگاهان مسائل سیاسی، در واکنش به گفته‌های نماینده‌ی ویژه‌ی اتحادیه‌ی اروپا، می‌گوید که کشورهای خارجی تلاش دارند اشخاص مورد نظر شان را در حکومت مشارکتی بگمارند.

آقای اکبری، از امارت اسلامی می‌خواهد که برای تشکیل حکومت مشارکتی، اشخاص شایسته و متخصص را بگمارد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

با این حال، بلال کریمی، از معاونان سخن‌گوی امارت اسلامی، نیز در واکنش به گفته‌های نماینده‌ی ویژه‌ی اتحادیه‌ی اروپا در باره‌ی حکومت همه‌شمول، می‌گوید که این گفته‌های او نظر شخصی خودش است و امارت اسلامی در این باره حرفی به گفتن ندارد.

او، می‌افزاید: «گفته‌های نماینده‌ی ویژه‌ی اتحادیه‌ی اروپا در باره‌ی حکومت همه‌شمول، نظر شخصی خودش است و امارت اسلامی در این مورد چیزی به گفتن ندارد.»

این در حالی است که با گذشت بیش از یک سال از حاکمیت امارت اسلامی بر افغانستان، هنوز هیچ کشوری این حکومت را به رسمیت نشناخته است. مبارزه با تروریزم، احترام به حقوق بشر و تشکیل دولت فراگیر، از جمله خواسته‌های اصلی کشورها برای به‌رسمیت‌شناختن امارت اسلامی است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: