شماری از کشاورزان در روستاهای دوردست سمنگان، می‌گویند که هجوم ملخ‌ها، کشت‌زارهای شان را از بین برده و زیان‌های هنگفت مالی را به آن‌ها وارد کرده است.

بر اساس گفته‌های کشاورزان، شهر ایبک، مرکز سمنگان و ولسوالی‌های حضرت سلطان، خرم و سارباغ و دره‌ی‌ صوف پایین این ولایت، بیش‌تر در معرض هجوم ملخ‌ها قرار گرفته است.

ارباب غوث‌الدین، کشاورز در سمنگان، به سلام‌وطندار می‌گوید که امسال هجوم ملخ‌ها امکان داشت که همه کشت‌زارهای این ولایت را از بین ببرد؛ اما کمک ریاست زراعت این ولایت، از این فاجعه جلوگیری کرد. او می‌افزاید: «به ده‌ها هکتار ملخ را ما کشتیم، ملخ‌ها بسیار زیاد است. بسیار زیاد کشتیم. ما هنوز هم با ملخ‌ها در ده‌ها هکتار زمین زراعتی ما دست‌وپنجه نرم می‌کنیم.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

عبدالبشیر، کشاورز دیگری در سمنگان، به سلام‌وطندار می‌گوید: «ملخ‌ها فعلاً خرد اسند؛ حالی خوب از بین برده می‌شوند؛ وقتی پر بسته و در هوا پرواز کنند، دیگه دوا هم زیاد مصرف می‌شود، کشتار شان هم سخت می‌شود و پراکنده هم می‌شوند. همین حالا سر وقت است. از دولت تقاضامندیم که یک کمک صحیح و توجه صحیح داشته باشد.»

گلاب‌الدین غیاثی، مدیر عمومی حفاظه‌ی نباتات در ریاست زراعت، آبیاری و مالداری سمنگان، می‌گوید که با وجود تدابیر شدید برای محو ملخ‌ها از سوی این ریاست، صدها جریب کشت‌زار در اثر هجوم این حشره از بین رفته است. او، می‌افزاید: «دهاقین را ما در ساحه استخدام کردیم، کار در مقابل پول بود؛ البته ۲۰ روز دوام کرد. مردم با بیل و کلنگ و ترپال و با تراکتور ملخ را جمع‌آوری کردند و بلاخره ملخ‌ها را در داخل خندق‌ها دفن کردند و هم‌زمان، ما مجادله‌ی کیمیایی داشتیم دَ ای بخش.» رییس زراعت سمنگان، هم‌چنان می‌گوید که اگر با داروپاشی در برابر هجوم ملخ‌ها مبارزه صورت نمی‌گرفت، صددرصد کشت‌زارهای سمنگان از میان می‌رفت.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

در همین حال، عبدالله غفوری، کارشناس امور زراعتی در بغلان، می‌گوید که اگر مبارزه با هجوم ملخ‌ها تا سه ماه دیگر از سوی مسئولان ادامه نیابد، ملخ‌ها به حالت پرواز درآمده و از کنترل خارج می‌شود. او، می‌گوید: «ملخ‌ها که است، یک مرحله‌ی کوتاه دارد که کوچک است. در مرحله‌ی اول و دو و سه، تا شش مرحله در مرحله ششم، دَ پرواز می‌رسه. ای اگر دوام بکنه تا سه ماه است.»

سمنگان، یکی از ولایت‌های زراعتی است که بیش‌تر باشندگان آن از طریق زراعت، هزینه‌های زندگی شان را تأمین می‌کنند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: